Πυροβόλησαν στην κοιλιά γνωστό μπασκεμπολίστα – Το χρονικό της δολοφονίας του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το NBA θρηνεί από χθες το βράδυ για τον χαμό του παίκτη των Πέλικανς, Μπράις Ντεζίν-Τζόουνς! Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα είναι συγκλονισμένη από την τραγική είδηση του θανάτου του 23χρονου καλαθοσφαιριστή, ο οποίος έχασε τη ζωή του μετά από πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα. Ο νεαρός παίκτης, ο οποίος ήταν απόφοιτος του Άιοβα Στέιτ, σκοτ σκοτώθηκε Τέξας ύστερα από ακατάσχετη αιμορραγία.

Σήμερα, μάλιστα, έγινε γνωστό το ακριβές χρονικό του θανάτου του. Ο αδικοχαμένος αθλητής βρισκόταν στο Τέξας για τα γενέθλια της κόρης του και επιστρέφοντας στο συγκρότημα πολυκατοικιών όπου ήταν το σπίτι του, επιχείρησε να μπει στο σπίτι ενός άλλου κατοίκου. Οι Αρχές ανέφεραν πως ο 23χρονος αθλητής ήθελε να μπει με τη βία στο σπίτι ενός γνωστού του, με τον οποίο είχε κόψει επαφές.

Τελικά, έκανε λάθος και διέρρηξε λάθος σπίτι. Με το που έσπασε την πόρτα για να μπει στο διαμέρισμα, ο ιδιοκτήτης τον πυροβόλησε με καραμπίνα. Ο Τζόουνς μεταφέρθηκε ζωντανός στο νοσοκομείο αλλά υπέκυψε στα τραύματα του. Να σημειωθεί πως στην πολιτεία του Τέξας, η χρήση όπλων επιτρέπεται σε περιπτώσεις καταπάτησης ιδιοκτησίας, πράγμα που σημαίνει πως ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε και τον σκότωσε, δεν διωχθεί ποινικά.

“Πληροφορηθήκαμε με βαθιά θλίψη τον ξαφνικό θάνατο του Μπράις Ντεζίν-Τζόουνς. Είμαστε συντετριμμένοι από το θάνατο ενός τόσο νέου ανθρώπου, που είχε ένα τόσο ελπιδοφόρο μέλλον μπροστά του. Η σκέψη και οι προσευχές μας βρίσκονται στο πλευρό της οικογένειας του Μπράις, αυτές τις δύσκολες ώρες”, ανέφεραν οι Πέλικανς.

Ποιος ήταν ο Τζόουνς

Ο Μπράις Ντεζίν - Τζόουνς πήγε σε τρία διαφορετικά κολέγια (USC, UNLV και Iowa State), ενώ δεν επιλέχθηκε ποτέ στο draft. Ωστόσο κατάφερε να βρει μία θέση στον μαγικό κόσμο του NBA. Αρχικά είχε ένα μικρό πέρασμα από την αναπτυξιακή λίγκα και τους Idaho Stampede. Τον περασμένο Ιανουάριο υπέγραψε δεκαήμερο συμβόλαιο στους Πέλικανς και ενάμισι μήνα αργότερα τριετές συμβόλαιο με την ομάδα της Νέας Ορλεάνης.

Ο άτυχος καλαθοσφαιριστής αγωνίστηκε μόνο σε 14 αγώνες στο ΝΒΑ, καθώς στις 26 Φεβρουαρίου χρειάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση στον δεξιό καρπό και έχασε την υπόλοιπη χρονιά. Στη μοναδική του σεζόν στο ΝΒΑ, μέτρησε μέσο όρο 5,6 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 1,1 ασίστ σε 19,9 λεπτά συμμετοχής.