«American Space Piraeus Pop-Up» στο «Γ. Καραϊσκάκης»! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας νέος πρωτοποριακός χώρος  στο στάδιο «Γ. Καραϊσκάκης», ο «American Space Piraeus Pop-Up», εγκαινιάστηκε χθες, σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Είναι η πρώτη φορά που ένας τέτοιος χώρος δημιουργείται μέσα σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, στον οποίο οι φίλαθλοι έχουν τη δυνατότητα να βρουν βιβλία, περιοδικά, δωρεάν WI-FI, πρόσβαση σε υπολογιστές και να παρακολουθούν διάφορους αγώνες από την Αμερική και την Ελλάδα, μέχρι την ώρα έναρξης των αγώνων του Ολυμπιακού. Επιπλέον, θα μπορούν να βρουν πληροφορίες αναφορικά με τις ευκαιρίες εκπαίδευσης στις ΗΠΑ.

Το πρόγραμμα  «American Space Piraeus Pop-Up» στο «Γ. Καραϊσκάκης», έρχεται σε συνέχεια της δημιουργίας της Αμερικανικής Γωνιάς Πειραιά, ενός νέου πολυχώρου τεχνολογίας και πολιτισμού, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά, της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Ελλάδα και της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Λίγη ώρα μετά τα εγκαίνια στη νέα αίθουσα του «Γ. Καραϊσκάκης», το στάδιο φιλοξένησε φιλικό αγώνα ανάμεσα στους Βετεράνους του Ολυμπιακού και Celebrities, ανάμεσα στους οποίους ήταν και οι Αμερικάνοι ποδοσφαιριστές Carli Lloyd και Cobi Jones, ενώ από τον Δήμο Πειραιά συμμετείχε ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Γιάννης Χατζηαλέξης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, επεσήμανε:

«Η συνεργασία μεταξύ της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και του Δήμου Πειραιά, όπως είπαμε και στα εγκαίνια στην Αμερικάνικη Γωνιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πειραιά, είναι καινοτόμος και εξαιρετική.  Είμαστε ένας Δήμος που γίνεται μέλος ενός δικτύου, καθώς και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος λειτουργούν Αμερικανικές Γωνιές, οι οποίες αποτελούν για τη νέα γενιά ένα παράθυρο στη γνώση, ένα παράθυρο για να αποκτήσουν δεξιότητες, να ασχοληθούν με θέματα που μπορεί να μην είχαν την ευκαιρία μέχρι τώρα. Πιστεύουμε πολύ σε αυτό καθώς ο αθλητισμός είναι και πολιτισμός. Είναι μία δράση που φέρνει πιο κοντά τους δύο λαούς. Αυτό ήταν το στοίχημα, αυτή ήταν η πρόταση από την Πρεσβεία και την υιοθετήσαμε αμέσως, το ίδιο και ο Ολυμπιακός, ο οποίος σταθερά στηρίζει τις πρωτοβουλίες του Δήμου και είναι συμπαραστάτης μας όλα αυτά τα χρόνια. Είναι η πρώτη φορά που δημιουργείται μία Αμερικανική Γωνιά σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Ευχαριστώ όσους συνέβαλλαν σε αυτό, τον Πρέσβη, τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη ο οποίος είναι σταθερά δίπλα μας και τους συνεργάτες μας στον Δήμο. Είμαι βέβαιος πως όπως είπε και ο Πρόεδρος ότι και τα δύο σημεία, στη Βιβλιοθήκη του Πειραιά, αλλά και εδώ στο “Γ. Καραϊσκάκης ” θα λειτουργήσουν προς όφελος των παιδιών του Πειραιά».

Ο Πρέσβης της Αμερικής στην Ελλάδα Γιώργος Τσούνης, ανέφερε στον χαιρετισμό του:

«Η δύναμη του αθλητισμού ως πλατφόρμα για την προώθηση της ενότητας, της φιλίας και της ένταξης. Είμαστε ενθουσιασμένοι γι’ αυτήν τη νέα συνεργασία που θα φέρει κοντά τους ανθρώπους της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών, εδώ στο Στάδιο Καραϊσκάκη, στον Πειραιά! Ευχαριστούμε τους συνεργάτες μας για τη συμμετοχή τους σε αυτήν την πρωτοποριακή πρωτοβουλία, την ποδοσφαιρική ομάδα του Ολυμπιακού, τον Δήμο Πειραιά και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Σήμερα ξεκινάμε μια μοναδική πρωτοβουλία, την «Pop-Up American Space Piraeus @ Karaiskaki». Ευχαριστούμε τους δύο Πρεσβευτές του Αθλητισμού που βρίσκονται εδώ, τους Αμερικανούς αστέρες του ποδοσφαίρου Carli Lloyd και Cobi Jones. Η διμερής σχέση Η.Π.Α.–Ελλάδας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών. Αυτός ο νέος χώρος με επίκεντρο την αθλητική διπλωματία, τις εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές, θα φέρει πιο κοντά τον λαό του Πειραιά και τον λαό των Ηνωμένων Πολιτειών».

 

O Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, τόνισε στον  χαιρετισμό του:  «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που είμαστε όλοι μαζί σήμερα εδώ, στο Στάδιο Καραϊσκάκη και στην Αμερικάνικη γωνιά που φτιάχνουμε και σύντομα θα ξεκινήσει. Πιστεύω ότι είναι μία πολύ σωστή ενέργεια όσον αφορά για τα παιδιά του Πειραιά, τα Ελληνόπουλα, τα οποία θα μπορούν να έρχονται εδώ όπου θα υπάρχει ο κατάλληλος εξοπλισμός, ο οποίος θα βοηθήσει στην εκπαίδευση των παιδιών για τα σπορ και την ευγενή άμιλλα. Εμείς θα είμαστε δίπλα τους να στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια, να στηρίξουμε αυτό που θέλει να κάνει η Αμερικάνικη πρεσβεία μαζί μας εδώ στο στάδιο “Γ. Καραϊσκάκης” και στο Δήμο Πειραιά, όπου ξεκίνησε το ίδιο και πριν δύο ημέρες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά. Είμαστε εδώ για να το στηρίξουμε και πολύ σύντομα θα δούμε ότι τα αποτελέσματα απ’ αυτήν την προσπάθεια θα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, για να συνεχίσουμε ακόμα περισσότερα στο μέλλον. Να είστε καλά σας ευχαριστώ πολύ».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Δημήτρης Βλαχάκος,  η Διευθύντρια Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά Ευαγγελία Μπαφούνη κ.ά.