Γιατί πρέπει να κόβουμε μια γωνία από το σφουγγάρι των πιάτων

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σχεδόν όλοι χρησιμοποιούμε σφουγγάρια κουζίνας στα πιάτα και τις επιφάνειές μας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από όσο θα έπρεπε.

Ωστόσο, οι μικροβιολόγοι συνιστούν να αντικαθιστούμε το σφουγγάρι της κουζίνας κάθε εβδομάδα!

Γιατί πρέπει να κόβουμε μια γωνία από το σφουγγάρι των πιάτων

Εάν έχετε την ελπίδα ότι το να βράζετε ή να θερμαίνετε συχνά το σφουγγάρι σε φούρνο μικροκυμάτων θα το κρατήσει αρκετά καθαρό, μην το κάνετε.

Σύμφωνα με μελέτη, κάτι τέτοιο μπορεί αρχικά να μειώσει περίπου το 60% των βακτηρίων, αλλά δεν θα αποστειρώσει το σφουγγάρι. Ακόμη και τα σφουγγάρια που καθαρίζονταν τακτικά με αυτόν τον τρόπο, διαπιστώθηκε ότι είχαν τόσα βακτήρια με τα ακαθάριστα.

Εάν δεν μπορείτε να αλλάζετε σφουγγάρι κάθε εβδομάδα, θα πρέπει να το κάνετε τουλάχιστον μία φορά το μήνα εάν πλένετε πιάτα καθημερινά.

Ακόμα και τότε, δεν χρειάζεται απαραιτήτως να πετάξετε το σφουγγάρι της κουζίνας σας. Γιατί να μην δοκιμάσετε ένα έξυπνο κόλπο επαναχρησιμοποίησης;

Όταν το σφουγγάρι φτάσει στο σημείο που είναι προφανώς πολύ άσχημο για να καθαρίσετε τους πάγκους και τα πιάτα σας – κόψτε μια γωνία.

Αυτή η κομμένη γωνία χρησιμεύει για να προσδιορίσει το συγκεκριμένο σφουγγάρι ως σφουγγάρι για καθαριότητα. Είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να φροντίσετε να κόψετε τη γωνία αρκετά ώστε να παρατηρήσετε ότι έχει κοπεί.

Κρατήστε το μακριά από τα καινούργια σας σφουγγάρια που είναι ακόμα καθαρά και χρησιμοποιήστε το όταν πρέπει να τρίψετε βρώμικα πράγματα όπως τον κάδο απορριμμάτων, τις τουαλέτες ή ακόμα και τα ελαστικά σας.

Κάποια στιγμή, αυτό θα είναι πραγματικά έτοιμο να πεταχτεί. Μέχρι τότε, όμως, μπορείτε να είστε ήσυχοι γνωρίζοντας ότι κυριολεκτικά το χρησιμοποιήσατε όσο μπορούσατε.