«Χωρίς φρένα» η Xiaomi: Ξεπουλάει το νέο SU7, έως 7 μήνες η αναμονή – Σχεδόν 90.000 παραγγελίες σε 24 ώρες

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φωτιά πήραν οι παραγγελίες για το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi, που φέρνει τα πάνω κάτω στην αγορά

Εως και επτά μήνες θα πρέπει να περιμένουν οι επίδοξοι αγοραστές του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Xiaomi SU7, που προκαλεί «σεισμό» στην αγορά, καθώς οι παραγγελίες «σπάνε ταμεία».

Σύμφωνα με το Reuters, όπως δείχνει η σχετική εφαρμογή της εταιρείας, ο κινεζικός κατασκευαστής ηλεκτρονικών ειδών απολαμβάνει ισχυρή ζήτηση για το όχημά του.

Η Xiaomi άνοιξε την Πέμπτη το βιβλίο παραγγελιών για το sedan SU7, με την τιμή του να ξεκινά από τα 29.870 δολάρια. Το βράδυ της Παρασκευής, η Xiaomi δήλωσε ότι μέσα σε 24 ώρες οι προπαραγγελίες είχαν φθάσει τις 88.898!

Οπως αναφέρει το Reuters, η Xiaomi ενημέρωσε σήμερα Δευτέρα ότι ο χρόνος παράδοσης για το βασικό μοντέλο SU7 της εταιρείας μπορεί να φθάσει τις 18-21 εβδομάδες, για το μοντέλο SU7 Pro τις 18-21 εβδομάδες, ενώ για το ακριβότερο μοντέλο, με τιμή 41.480 δολάρια, τις 27-30 εβδομάδες.

Στο πλαίσιο της εκστρατείας για την έναρξη των πωλήσεων, η Xiaomi κυκλοφόρησε επίσης δύο άλλες ειδικές εκδόσεις του αυτοκινήτου που ονομάζονται «Founder's Edition» και συνοδεύονται από δωρεάν δώρα, όπως ψυγεία. Η πρώτη παρτίδα των 5.000 τέτοιων αυτοκινήτων εξαντλήθηκε «με το καλημέρα», την Πέμπτη.

Την Κυριακή, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Lei Jun, ανέφερε ότι θα ανοίξει ένας δεύτερος γύρος πωλήσεων για το «Founder's Edition», αν και δεν διευκρίνισε την ποσότητα.

Η Xiaomi κατασκεύασε ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο ικανό να παράγει 200.000 αυτοκίνητα ετησίως, προτού λάβει την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών για να ξεκινήσει την παραγωγή στην Κίνα. Η κρατική αυτοκινητοβιομηχανία BAIC Group αποκάλυψε τον Νοέμβριο ότι θα κατασκευάσει τα αυτοκίνητα για την  Xiaomi - στο ίδιο εργοστάσιο της Xiaomi.

Με πληροφορίες από Reuters