Αuτή είναι η πιο υγιεινή τροφή στον κόσμο – Δεν πάει το μυαλό σας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αν νομίζεις ότι είναι οι σπόροι τσία, κάνεις λάθος

Goji berries; Σπόροι τσία; Οποιαδήποτε τροφή περιέχει βιταμίνη C; Αν πίστεψες κι εσύ ότι η πιο υγιεινή τροφή στον κόσμο είναι μία από τις παραπάνω, γελιέσαι.

Στην αναζήτηση της, οι ερευνητές του πανεπιστημίου William Paterson του New Jersey, εξέτασαν 41 διαφορετικούς τύπους φρούτων και λαχανικών και στη συνέχεια τους συνέκριναν.

Η τροφή που κερδίζει κι έχει τα πιο θρεπτικά συστατικά, μάλλον θα σε εκπλήξει. Πρόκειται για superfood και παρόλο που προέρχεται από την Ευρώπη, και μπορεί να βρεθεί πιο εύκολα σε μέρη στη Βόρεια Αμερική, μπορεί να βρεθεί εύκολα στο ντουλάπι σου, κάνοντας το φαγητό σου, το πιο υγιεινό πιάτο.

Η ερευνητική ομάδα εξέτασε τις τροφές ως προς τη θρεπτική τους πυκνότητα και ανάμεσα στο σπανάκι, το σέσκουλο και το παντζάρι, η τροφή που νίκησε με διαφορά, ήταν το νεροκάρδαμο!

Το νεροκάρδαμο είναι ένα αποτοξινωτικό βότανο βαρέων μετάλλων και πλούσια πηγή χλωροφύλλης για τον καθαρισμό του αίματος. Αυξάνει τη ροή της χολής για βελτιωμένη πέψη και αποτελεί άριστη προστασία ενάντια σε ξενοοιστρογόνα και σε πολλές ορμονοεξαρτώμενες ασθένειες.

Περιέχει επίσης μέταλλα όπως σίδηρο, ιώδιο, κάλιο, αρσενικό, βιταμίνες A, C, E, D, B2, ισοθειοκυανογλυκοσίδες, αιθέρια έλαια, καροτένια, πικρά.

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νεροκάρδαμου

Τα οφέλη αυτής της τροφής είναι απίστευτα καθώς:

Είναι διουρητικό

Είναι γενικό διεγερτικό (σπλήνα, ήπαρ, χοληδόχος κύστη, νεφρά)

Διευκολύνει την απόχρεμψη φλεμάτων (αποχρεμπτικό)

Καθαρίζει το αίμα (αποκαθαρτικό)

Βελτιώνει την ποιότητα του αίματος

Βελτιώνει την απορρόφηση και τη μεταφορά οξυγόνου

Ενδυναμώνει το στομάχι

Διευκολύνει την πέψη (πεπτικό)

Μειώνει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα (αντιδιαβητικό)

Το νεροκάρδαμο χρησιμοποιείται σε πολλά μέρη του κόσμου ως φυσικό φάρμακο με ποικίλες εφαρμογές, μεταξύ άλλων σε καρδιακά προβλήματα, πυρετό, προβλήματα ήπατος και νεφρών, πέτρες στη χολή, άσθμα, βρογχίτιδα, έκζεμα, ηπατίτιδα, αδυναμία και φυματίωση.

Μάλιστα, οι ερευνητές Leung (1984) και Heinerman (1988) έχουν συστήσει τη σούπα με καρότο και νεροκάρδαμο ως αντικαρκινική σε πολλά επιστημονικά τους άρθρα.

Ο Hartwell αναφέρει την παραδοσιακή χρήση του νεροκάρδαμου ενάντια στον καρκίνο, τους όγκους και τις κύστες στο βιβλίο του «Φυτά που χρησιμοποιούνται ενάντια στον καρκίνο» κάνοντας την αξία του ακόμη πιο ισχυρή.