Οι καλύτερες αποδράσεις από την πόλη για ανθρώπους που αγαπούν τις παλιές πόλεις

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ποια είναι τα μέρη που αξίζει να δεις ταξιδεύοντας στην Βουδαπέστη;

Αν ψάχνετε να ταξιδέψετε σε ένα μέρος που θα σας κάνει να ξεχάσετε οτιδήποτε σας απασχολεί, και θα σας βοηθήσει να αδειάσετε το κεφάλι σας από όλες τις έγνοιες σας, τότε ένα ταξίδι στην Βουδαπέστη είναι σίγουρα αυτό που χρειάζεστε. Ψάχνοντας για εισιτήρια αεροπορικά Βουδαπέστη θα έχετε την δυνατότητα να ανακαλύψετε μια πανέμορφη πόλη με τόσα πολλά αξιοθέατα που θα χρειαστείτε αρκετές μέρες για να τα γυρίσετε όλα. Μια καλή ιδέα θα ήταν να δημιουργήσετε ένα ταξιδιωτικό σχέδιο που θα συμπεριλαμβάνει όλα εκείνα που θέλετε να δείτε με σειρά προτεραιότητας. Το επιβλητικό κτίριο του κοινοβουλίου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον Δούναβη, είναι σίγουρα ένα από τα πρώτα πράγματα που θα πρέπει να δείτε και που θα χρειαστούν  2 με 3 ώρες για να δείτε όλα όσα αξίζουν. Η δεύτερη επίσκεψή σας θα πρέπει να είναι ο Προμαχώνας ή η Αποβάθρα των ψαράδων. Είναι ένα από τα μέρη που πραγματικά κόβουν την ανάσα με τα μεγαλοπρεπή τους κτίρια και την πανέμορφη θέα που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού όσο και να προσπαθήσετε. Το καλό με αυτό το μέρος είναι ότι είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο, αφού όλα τα μέσα περνούν από εκεί και μπορείτε να το επισκεφθείτε οποιαδήποτε ώρα της ημέρας. Μια κρουαζιέρα στον Δούναβη είναι η τρίτη δραστηριότητα που θα πρέπει να κάνετε και αυτό γιατί θα μπορέσετε να απολαύσετε μέσα σε λίγες ώρες και με άνεση αυτά που έχει να επιδείξει το συγκεκριμένο μέρος.

Ποια είναι τα δύο ωραιότερα αξιοθέατα που μπορεί κάποιος να δει επισκεπτόμενος την Πράγα;

Η Πράγα αποτελούσε πάντοτε έναν πόλο έλξης για πολλούς και εναλλακτικούς ταξιδιώτες. Είναι η πρωτεύουσα της Τσεχίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της. Αν λοιπόν είστε ένα ταξιδιώτης που αγαπά τα μέρη που έχουν διατηρήσει αυτήν την  αριστοκρατική ομορφιά τους εδώ και εκατοντάδες χρόνια, τότε θα ερωτευτείτε την Πράγα. Τα αεροπορικά εισητήρια για Πράγα δεν είναι τόσο ακριβά όσο μπορεί να νομίζετε και μάλιστα αν δεν επιλέξετε να ταξιδέψετε σε high season, τότε η τιμή τους σίγουρα θα σας εκπλήξει ευχάριστα. Η πρώτη σας βόλτα στην Πράγα και ο πρώτο σας περίπατος πρέπει να είναι στην γέφυρα του Καρόλου για να μπορέσετε εκτός από μια υπέροχη βόλτα, να απολαύσετε και τα αγάλματα των αγίων που τοποθετούνται κατά μήκος της με το πιο γνωστό εξ αυτών να είναι το άγαλμα του Αγίου Ιωάννη του Nepomuk. Μάλιστα ο θρύλος λέει ότι αν έχετε την ευκαιρία να το αγγίξετε, σίγουρα θα ξαναταξιδέψετε προς τα εκεί. Φτάνοντας στην Πράγα δεν πρέπει να χάσετε την ευκαιρία να δείτε το αστρονομικό της ρολόι. Αυτό το επιβλητικό ρολόι, βρίσκεται στο παλιό δημαρχείο και μάλιστα κάθε φορά που πρόκειται να αλλάξει η ώρα δεν είναι λίγοι εκείνοι οι τουρίστες που περιμένουν υπομονετικά με την κάμερα στο χέρι για να καταφέρουν να αποθανατίσουν τη  στιγμή που θα ηχήσουν οι καμπάνες του. Το ρολόι περιστοιχίζεται από 4 αγαλματίδια που συμβολίζουν την ματαιοδοξία, την λαγνεία, τον θάνατο και την απληστία.

Γιατί να ταξιδέψετε στην Ρώμη και πώς;

Μπαίνοντας στο esky.gr θα έχετε την δυνατότητα να βρείτε πολλούς και οικονομικούς τρόπους να ταξιδέψετε στην Ρώμη, συνδυάζοντας και άλλα πράγματα όπως για παράδειγμα το μέρος της διαμονής σας ή μια ενοικίαση αυτοκινήτου για να πετύχετε μια ακόμη χαμηλότερη τιμή. Η Ρώμη είναι ένα μέρτος που αξίζει να ταξιδέψετε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή σας για να δείτε τους μεγαλοπρεπείς ναούς της, το Βατικανό, την Fontana di Trevi αλλά και τα υπέροχα φαγητά της. Η ρώμη αποτελεί έναν ταξιδιωτικό προορισμό που δεν θα ξεχάσετε ποτέ και που είναι τόσο κοντά στην Ελλάδα που μπορείτε να τον επισκέπτεστε πολύ συχνά. Ένας από τους ωραιότερους μήνες του χρόνου για να την  επισκεφθείτε είναι σίγουρα ο Σεπτέμβριος. Είναι ένας μήνας του χρόνου που δεν κάνει ούτε πολύ ζέστη αλλά ούτε και πολύ κρύο και αυτό είναι κάτι που θα σας βοηθήσει αρκετά να την γυρίσετε και να επισκεφθείτε όσα μέρη θέλετε να πάτε.