Καιρός: Ούτε οι μετεωρολόγοι δεν το πιστεύουν – Τι έρχεται τον υπόλοιπο Μάιο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Καιρός: Κέφια έχει ο καιρός και φαίνεται πως θα ζήσουμε το ελληνικό καλοκαίρι αρκετά νωρίτερα.

Χαλάει τις επόμενες ώρες ο καιρός όπως λένε οι μετεωρολόγοι, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής πλησιάζει τη χώρα.

Θα κινηθεί προς τα ανατολικά, βορειοανατολικά με αποτέλεσμα από αύριο, Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο η θερμοκρασία να πέσει, ενώ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις αλλά θα μεταφερθεί και αφρικανική σκόνη, όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ωστόσο, μετά την κακοκαιρία έρχεται στην Ελλάδα ένα ισχυρό κύμα ζέστης. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στις 16-18 Μαΐου έρχεται ένα ισχυρό κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

Συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρίας θα δώσει βροχές και καταιγίδες ακόμη και στα νότια θαλάσσια τμήματα από την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και νότια, με τους βοριάδες να προσεγγίζουν τα 7 μποφόρ.

Το Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας αρχίζει να μετατοπίζεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μια αστάθεια κυρίως προς τα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες, με τον βοριά να κυριαρχεί.

Γενικά το Σαββατοκύριακο θα κάνει ψύχρα, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 23-24 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει και πάλι ο υδράργυρος.

Το διήμερο Πέμπτης – Παρασκευής θα χαρακτηριστεί από τον βροχερό καιρό και την πτώση της θερμοκρασίας σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Το Σάββατο οι βροχές θα περιοριστούν στα δυτικά , και η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει. Από τα μέσα της άλλης εβδομάδας το θερμόμετρο θα φτάσει και τοπικά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.