Πειραιάς: Το «Κίνημα των 20» αποκτά ταυτότητα και… διευρύνεται! (ονόματα)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το όνομα, η έδρα και οι 10 + 3 νέες προσθήκες στο Κίνημα των 20 του Πειραιά

- Τα νέα σενάρια για την ηγεσία… με μανιάτικη καταγωγή 

- Οι επόμενες μέρες στον Πειραιά με φόντο τις Δημοτικές Εκλογές 2023

Ήταν 5 Ιουλίου όταν το PP αποκάλυπτε την ύπαρξη του «Κινήματος των 20» στον Πειραιά, ενόψει των Δημοτικών Εκλογών του Οκτωβρίου.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι…

Νέα «βαριά» ονόματα της πειραϊκής κοινωνίας «παίζουν» τις τελευταίες μέρες, ως οι νέες δυνατές προσθήκες στο «Κίνημα των 20», το οποίο φαίνεται να αποκτά σάρκα και οστά… αλλά και όνομα και έδρα!

Όπως πληροφορούμαστε στο PP, οι ζυμώσεις στο παρασκήνιο κορυφώνονται, με τα τηλέφωνα να έχουν πάρει φωτιά, μεταξύ των «επιτελικών» στελεχών του Κινήματος των 20.

Παράλληλα συνεχίζεται και η συζήτηση για την ηγεσία, καθώς το όνομα και η έδρα φαίνονται πως έχουν ήδη κλειδώσει…

Η μετεξέλιξη του «Κ20» σε… «Π30»

Το «Κίνημα των 20» όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του PP, φαίνεται να περνά στη φάση της «ενηλικίωσης» πολύ γρήγορα!

Μεγαλώνει, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες αξιόπιστες πηγές, αλλά αποκτά και βασικά χαρακτηριστικά όπως «σπίτι» και ονομασία!

Το νέο όνομα του «Κινήματος των 20», που το περνά στην επόμενη φάση, φέρεται να έχει κλειδώσει στο «ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2030» ή σε συντομία Π30!

Η επικοινωνιακή ανάλυση που έκανε στο PP ένα από τα ηγετικά στελέχη του Κινήματος των 20, ανέφερε κωδικοποιημένα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νέου ονόματος… αφήνοντας να εννοηθεί ότι σύντομα θα έχουμε και τα «πολιτικά βαφτίσια»!

Σύμφωνα με αυτή την ανάλυση, το Κίνημα των 20 (Κ20) ξεκίνησε στη λογική της «G20», με στόχο να επιδείξει μια ιδιαίτερη δυναμική στην εκκίνηση!

Δεδομένης της διεύρυνσης που έχει ήδη γίνει κατά 10 άτομα (κατά άλλους 13, βλ. παρακάτω), ουσιαστικά θα έπρεπε πλέον να λέγεται Κίνημα των 30 ή Κ30.

Με ορίζοντα το 2030, το 30 της ηγετικής ομάδας με το 30 του 2030 ταυτίζονται!

Έχοντας ως σημείο αναφοράς τον Πειραιά, το Κ του κινήματος δίνει τη θέση του στο Π του Πειραιά!

Ενώ μια ακόμα σημαντική επισήμανση είναι ότι το Π χρησιμοποιείται ευρέως και από τον Πειραιά Νικητή του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη.

Το «σπίτι», η φυσική έδρα του Π30, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει ήδη οριστικοποιηθεί και θα βρίσκεται σε γραφεία στο κέντρο του Πειραιά… πιο κέντρο δηλαδή δε γίνεται!

Μάλιστα, οι «κακές γλώσσες» της Πλατείας Κοραή αναφέρουν ότι ήδη έχουν παραγγελθεί και έπιπλα - γραφεία, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται λογότυπο και λοιπά γραφιστικά του Π30!

Τα 10+3 νέα ονόματα του «Πειραιά 2030»

Μεταξύ τηλεφωνημάτων, μηνυμάτων και κρυφών συναντήσεων, φαίνεται ότι έχει κλειδώσει η διευρυμένη ομάδα του Κινήματος των 20 και η μετατροπή του από Κ20 σε Π30!

Σύμφωνα λοιπόν με τις αποκλειστικές πληροφορίες του PP, αυτά είναι τα νέα 10 «βαριά» ονόματα που φέρονται να εντάσσονται στο Π30:

Γιάννης Ζάχος, Γιάννης Σπυράκης, Χαράλαμπος Μπουγάς, Γιάννης Ναούμ, Λίτσα Αθανασίου, Εβίτα Κουστένη, Μύρων Καλαϊτζάκης, Γιάννης Τσάκος, Δημήτρης Βέργος, μέλος οικογένειας Τσακαλιάν καλύπτοντας την εκπροσώπηση στην ισχυρή κοινότητα των Αρμενίων του Πειραιά, ως απάντηση στην υποψηφιότητα Τσακαλιάν με Γιάννη Μώραλη, αλλά και για κάλυψη του κενού που άφησε ο Στυλιανός Οχανεσιάν, ο οποίος τελικά θα είναι υποψήφιος με τον Γιάννη Σγούρο στην Περιφέρεια Αττικής όπως ανακοίνωσε ο ίδιος με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα.

Εδώ θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες σημειώθηκε μια ακόμη αποχώρηση από το Κ20, αυτή του Νίκου Μιχαλίτση, την οποία έφερε στο φως της δημοσιότητας το PP.

Τα 3 πολύ δυνατά ονόματα που «παίζουν» πολύ… αλλά δεν έχουν «κλειδώσει» ακόμα!

Τις τελευταίες μέρες ολοένα και πιο έντονα, ακούγονται τα ονόματα 3 Μανιατοπειραιωτών με σημαντική διαδρομή στα κοινά της πόλης και οι οποίοι προς το παρόν δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους σχετικά με τα επόμενά τους βήματα.

Αποτελεί ισχυρή επιθυμία της ηγετικής ομάδας του Π30 να ενταχθούν και αυτοί στον στενό πυρήνα του κινήματος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη τους έχουν γίνει οι πρώτες κρούσεις… χωρίς όμως να υπάρχει οριστική συμφωνία!

Πρόκειται για τους:

Νίκο Πηρούνια, Λίτσα Καλαγιά Καραμαλάκου και Κυριάκο Μανωλάκο!


Ο καθένας έχει τη δική του ιστορία και δυναμική στην τοπική κοινωνία του Πειραιά και αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του PP, σίγουρα θα αποτελέσουν σημαντικές προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό του Π30!

Ο αρχηγός με μανιάτικη καταγωγή και τις 4 ή… 5 συλλαβές!

Ήταν 8 Ιουλίου όταν το PP αποκάλυπτε ότι το όνομα που παίζει για την ηγεσία του Κ20 τότε, Π30 σήμερα, είναι γνωστός Πειραιώτης μανιάτικης καταγωγής με 4 συλλαβές.

Τις τελευταίες μέρες όμως φαίνεται ότι στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και άλλο όνομα, πάλι μανιάτικης καταγωγής, αλλά με 5 συλλαβές!

Κάτι που σίγουρα φαίνεται να υποστηρίζεται και επιβεβαιώνεται από ορισμένα στελέχη του Π30, τα οποία αναφέρουν ότι το θέμα της ηγεσίας δεν έχει κλείσει ακόμα.

Οι επόμενες μέρες στον Πειραιά…

Πάντως οι εξελίξεις στον Πειραιά τρέχουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα τις τελευταίες μέρες.

Μετά την αποκλειστική πληροφορία του PP ότι η Νέα Δημοκρατία θα στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη για το Δήμο Πειραιά, αλλά και την αποκάλυψη για τον υποψήφιο Δήμαρχο των Σπαρτιατών, σήμερα έρχεται η διεύρυνση του «Κινήματος των 20» και η μετεξέλιξή του σε «Πειραιάς 2030», παραπέμποντας περισσότερο σε συνδυασμό - δημοτική παράταξη πλέον, παρά σε κινηματικού χαρακτήρα αντίδραση!

Διαβάστε επίσης:

Επιβεβαίωση για το «Κίνημα των 20 στον Πειραιά» – Μανιάτης ο επικεφαλής με 4 συλλαβές! (φωτο)

Εκλογές 2023 – Δήμος Πειραιά: Η ΝΔ θα στηρίξει Γιάννη Μώραλη για Δήμαρχο!

Νίκος Μιχαλίτσης: «Δε θα είμαι υποψήφιος» – Το όνομά του είχε παίξει στο «Κίνημα των 20»!

Δημοτικές Εκλογές Πειραιά 2023: Έρχεται το «Κίνημα των 20»! (ονόματα)