Αυτοί είναι οι πρώτοι 4 Αντιδήμαρχοι του Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης ανακοίνωσε τους πρώτους 4 Αντιδημάρχους για τη νέα δημαρχιακή θητεία που ξεκίνησε από την 1η του νέου έτους!

Χωρίς εκπλήξεις η πρώτη ανακοίνωση του Δημάρχου Πειραιά, ο οποίος διατηρεί το βασικό κορμό των Αντιδημάρχων του στα καίρια πόστα.

Πρόκειται για 4 Αντιδημάρχους - στενούς συνεργάτες του Γιάννη Μώραλη - οι οποίοι κατείχαν τις ίδιες θέσεις ευθύνης και κατά την προηγούμενη θητεία της δημοτικής αρχής.

Ο λόγος είναι για τους:

Νανά Γλύκα - Χαρβαλάκου Αντιδήμαρχο Οικονομικών

Γρηγόρη Καψοκόλη Αντιδήμαρχο Προσόδων & Εμπορίου

Δημήτρη Καρύδη Αντιδήμαρχο Προγραμματισμού & Βιώσιμης Ανάπτυξης

Πάνο Ρέππα Αντιδήμαρχο Καθαριότητας & Ανακύκλωσης

Σημειώνεται ότι και οι 4 βρέθηκαν στην πρώτη 10άδα των σταυρών κατά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Πάνος Ρέππας θα κατέχει θέση άμισθου Αντιδημάρχου (δε θα λαμβάνει την αντίστοιχη οικονομική αποζημίωση που προβλέπεται για τη θέση ευθύνης του Αντιδημάρχου).

Γιατί ανακοινώθηκαν αυτοί οι 4 μόνο;

Το μείζον ερώτημα που έχει προκύψει σε όσους ασχολούνται με τα αυτοδιοικητικά του Πειραιά, έχει να κάνει με τους λόγους που οδήγησαν τον Γιάννη Μώραλη στη σταδιακή ανακοίνωση Αντιδημάρχων και όχι του συνόλου των Αντιδημάρχων που προβλέπονται για το Δήμο Πειραιά!

Τα σενάρια «οργιάζουν» στην Πλατεία Κοραή, μεταξύ των οποίων αναφέρονται ως πιθανές αιτίες αυτής της απόφασης:

- Η επιβράβευση της σημαντικής δουλειάς που έκαναν οι συγκεκριμένοι αντιδήμαρχοι κατά την περασμένη θητεία τους

- Η ανάγκη για άμεση κάλυψη των βασικών λειτουργιών του Δήμου (που εμπεριέχονται σε αυτές τις αντιδημαρχίες), μέχρι να αποφασιστεί ολόκληρο το νέο σχήμα της Δημοτικής Αρχής από τον Γιάννη Μώραλη

- Η «πρόγευση» των επιλογών του Δημάρχου Πειραιά, σχετικά με μικρή κλίμακα αλλαγών σε σχέση με το παλιό σχήμα της Δημοτικής Αρχής

- Η αποστολή «μηνύματος ισότητας» προς όλους, σχετικά με έμμισθους και άμισθους Αντιδημάρχους (μέσω της επιλογής άμισθος αντιδημαρχίας στον Πάνο Ρέππα)

Και πολλά ακόμα… που συζητιούνται μεταξύ βασιλόπιτας και ευχών για το νέο έτος!

Το μόνο βέβαιο είναι ότι από Δευτέρα «έρχονται» και οι επόμενοι… και αυτός που πραγματικά γνωρίζει την αλήθεια είναι ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης και το στενό του επιτελείο!