Εκλογές 2023 – Δήμος Πειραιά: Η ΝΔ θα στηρίξει Γιάννη Μώραλη για Δήμαρχο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeus Press σχετικά με τις επικείμενες Δημοτικές Εκλογές στον Πειραιά

Η Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς Αυτοδιοικητικές Εκλογές αναμένεσαι να δώσει χρίσματα και δημόσια στήριξη μόνο σε υποψηφίους για τις Περιφέρειες και τους μεγάλους Δήμους της χώρας.

Μεταξύ αυτών, ο Πειραιάς, ο τρίτος μεγαλύτερος Δήμος της χώρας!

Για αρκετούς μήνες πολλά σενάρια διακονούνταν σχετικά με τη στάση της Πειραιώς στα εκλογικά του Δήμου Πειραιά.

Τα σενάρια αυτά κορυφώθηκαν μετά τα εντυπωσιακά εκλογικά αποτελέσματα της ΝΔ στις Εκλογές της 21ης Μαΐου και 25ης Ιουνίου.

Όμως πλέον ο κύβος ερρίφθη και η απόφαση της Κυβερνώσας Παράταξης για τον Πειραιά είναι οριστική, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του PP.

Η ΝΔ στηρίζει Γιάννη Μώραλη για Δήμαρχο Πειραιά

Στα πλαίσια του ανοίγματος προς το Κέντρο, η ΝΔ συνεχίζει την επιτυχημένη στρατηγική της και στην Αυτοδιοίκηση, ανακοινώνοντας στηρίξεις σε υποψηφίους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ, όπως ο Κρητικός Περιφερειάρχης κ. Αρναουτάκης αλλά και ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται σύντομα και από τα πλέον επίσημα χείλη!

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνει τέλος στη σεναριολογία των τελευταίων εβδομάδων και για τον Πειραιά!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, θα τεθεί και θέμα κομματικής πειθαρχίας σχετικά με τη στήριξη των υποψηφίων που θα ανακοινώσει η ΝΔ!

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι στην περίπτωση του Πειραιά, ήδη το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού στελεχιακού δυναμικού της ΝΔ του μεγάλου λιμανιού - με πρώτο τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Γιάννη Βοϊδονικόλα, έχει συνταχθεί ήδη στο πλευρό του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, οπότε η στήριξη της ΝΔ στο πρόσωπό του θεωρείται από πολλούς και ως «μονόδρομος».

Άλλοι τοπικοί παράγοντες του Πειραιά βέβαια, που θεωρούσαν ότι «όλα παίζονται» μέχρι την τελευταία στιγμή, εκφράζουν την άποψη ότι τώρα κλειδώνει η επικράτηση του Γιάννη Μώραλη στις Εκλογές του Οκτώβρη.

Όπως και να έχει, μετά την ανακοίνωση στήριξης του Γιάννη Μώραλη από τη ΝΔ, ο πήχης και οι προσδοκίες για καθαρή επικράτηση από το πρώτο γύρο ανεβαίνουν ψηλά!

Ενώ παράλληλα ο συνωστισμός - ανταγωνισμός μεταξύ υποψηφίων για μια θέση στα ψηφοδέλτια του «Πειραιά Νικητή» αναμένεται να κορυφωθεί το προσεχές χρονικό διάστημα!

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικές Εκλογές 2023: «Σαρώνει» τα πάντα ο Γιάννης Μώραλης στον Πειραιά!