ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ: Ξενάγηση του ΚΑΠΗ Νέου Ικονίου στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Μονή Παντελεήμονα Πεντέλης

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ο Γιάννης Κακαβίτσας, Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Περάματος με τον Γιάννη Λαγουδάκο  πάντα δίπλα στον λαό του Περάματος!

-  Ξενάγηση με το ΚΑΠΗ Νέου Ικονίου και φίλους στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Μονή Παντοκράτορα Πεντέλης

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ο Γιάννης Κακαβίτσας, λάτρης της ελληνικής ιστορίας και πολιτισμού με πρωτοβουλία του ξενάγησε τα ΚΑΠΗ Νέου Ικονίου την Κυριακή 17 Μαρτίου στο Μουσείο της Ακρόπολης και στη Μονή Παντοκράτορα Πεντέλης. Έχοντας παρακολουθήσει σπουδές στον τομέα του Ελληνικού Πολιτισμού ήταν ο καταλληλότερος για αυτήν την ξενάγηση.

Ο καιρός ήταν σύμμαχός τους και το διάχυτο φως από τις τζαμαρίες «έλουζε» τα αγάλματα του Μουσείου της Ακρόπολης. Οι επισκέπτες έδειχναν να ενδιαφέρονται για όσα άκουγαν και συμμετείχαν ενεργά στην ξενάγηση, κάνοντας ερωτήσεις.

Στην Μονή Παντοκράτορα στην Πεντέλη το 1600 μΧ σφραγίστηκαν πάνω από 180 μοναχοί και ανακαλύφθηκαν τα λείψανα τους στο πάτωμα της μονής τον 20ο αιώνα ύστερα από εργασίες αναστήλωσης. Η Μονή θεωρούταν το ακοίμητο μοναστήρι, γιατί στο διώροφο καθολικό του υπάρχουν πάνω από 8 Άγιες Τράπεζες για να γίνεται λειτουργία καθ' όλο το 24ωρο. Όλοι εντυπωσιασμένοι για την ιστορία της Μονής παρακολουθούσαν την ξενάγηση με θρησκευτική ευλάβεια.

Διαβάστε επίσης: 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ στο Πέραμα: Ένας πραγματικά δυνατός υποψήφιος με τον Γιάννη Λαγουδάκο