ΣΑΡΑΝΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ: Ο Κώστας Καραμανλής είπε το ΣΩΣΤΟ με ΛΑΘΟΣ τρόπο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Αναφέρομαι φυσικά στο ζήτημα που έχει προκύψει τις τελευταίες ώρες, μετά την ατυχή δήλωση του Υπουργού Μεταφορών Κώστα Καραμανλή περί «αποβρασμάτων».

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Είναι σαφές - και για αυτό επανόρθωσε άμεσα και ο ίδιος - ότι πρόκειται για ένα λεκτικό λάθος, καθώς αν αναλογιστούμε πιο ψύχραιμα το νόημα των λεγομένων του, δεν πιστεύω να διαφωνήσει κανείς μαζί του.

Σαφώς και δεν είναι κατ ανάγκη απόβρασμα όποιος δεν πληρώνει εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σαφώς και ο Υπουργός θέλησε να περάσει ένα σωστό μήνυμα με τον απόλυτα λάθος εκφραστικά τρόπο.

Σαφώς και πρόκειται για ένα λεκτικό ατόπημα.

Όμως...

Υπάρχει κανείς που να συμφωνεί με τους «τσαμπατζήδες» των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς;

Υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με τους «ψευτόμαγκες» του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ; (Είδαμε την τύχη που είχαν και επί ΣΥΡΙΖΑ οι πρώην σύντροφοι του «κινήματος»)

Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι όλοι εμείς οι συνεπείς επιβαρυνόμαστε λόγω των πολλών που λειτουργούν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου με τέτοιες συμπεριφορές;

Όσο για τους δήθεν ή τους πραγματικά ευαισθητοποιημένους, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι υπάρχει ειδική πρόνοια για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, και για τις μετακινήσεις τους με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ας αφήσουμε λοιπόν την υποκρισία επιτέλους και ας επικεντρωθούμε στο στόχο.

Στόχος είναι να πάψουμε πλέον όλοι εμείς οι συνειδητοποιημένοι και ευσυνείδητοι πολίτες να πληρώνουμε τα σπασμένα των «συνειδητοποιημένων τσαπατζήδων», που για χρόνια φεσώνουν το δημόσιο με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, από το απλό εισιτήριο στο λεωφορείο έως τα εκατομμύρια ευρώ στη ΔΕΗ ή την Εφορία!