Ευχέλαιο στο Νοσοκομείο Μεταξά από τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Στο Γενικό Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «ΜΕΤΑΞΑ», βρέθηκε σήμερα Μεγάλη Τρίτη (11 Απριλίου 2023) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ ο οποίος, συνεχίζοντας τις ποιμαντικές του επισκέψεις με την ευκαιρία της επερχόμενης μεγάλης εορτής της Αναστάσεως του Κυρίου μας, τέλεσε το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

«Εδώ πραγματώνεται όλο το ανθρώπινο δράμα, αλλά ταυτόχρονα, μέσα από την δική σας συμπαράσταση, αγάπη και στοργή, γίνεται πιο μεγάλη η δύναμη για την υπομονή αυτής της δοκιμασίας», είπε αρχικά στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου.  Επισημαίνοντας πως όλοι οι παράγοντες του χώρου της ιατρικής «είναι συνκυρηναίοι στο σταυρό του μαρτυρίου τον οποίο φέρουμε μέσα στον κόσμο της φθοράς που βρισκόμαστε», τόνισε πως «σας αξίζουν η ευγνωμοσύνη μας , η προσευχή μας, η βαθιά εκτίμηση στο έργο και την προσφορά σας».

Ο Σεβασμιώτατος ανέφερε πως «στο χώρο αυτό γίνεται ένα τεράστιο πνευματικό και ιατρικό έργο», σημειώνοντας παράλληλα πως «είναι τιμή για την πόλη του Πειραιά και για την ευρύτερη περιοχή η λειτουργία του ογκολογικού μας νοσοκομείου».

«Σήμερα στην Εκκλησία μας θα ψαλεί το τροπάριο της Κασσιανής το οποίο είναι ένας ύμνος στην ανθρώπινη αστοχία, στην ανθρώπινη αποτυχία, αλλά ταυτόχρονα και στην ανθρώπινη επιστροφή και στην ανθρώπινη μεταμέλεια», είπε σε άλλο σημείο, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα πως «δεν υπάρχει έγκλημα, δεν υπάρχει πτώση που να μην την καλύπτει η άπειρη αγάπη του Θεού». Θα ακούσουμε αυτό το τροπάριο, πρόσθεσε, για να καταλάβουμε ότι «τέλος η απελπισία, τέλος ο προβληματισμός. Υπάρχει πάντα η κραταιά και παφλάζουσα αγάπη χωρίς όρια».

«Η Θεολογία και η Ιατρική είναι σε διάλογο πάντοτε» και «επειδή έχουν κοινό στόχο την διακονία του ανθρώπου, συναντιόνται σε πολλά επίπεδα», ανέφερε στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος, σημειώνοντας πως «η ανθρώπινη επιστήμη, με το πείραμα και την παρατήρηση, καταδεικνύει την απερινόητη σοφία και μένει μπροστά σε αυτή, γεμάτη με θαυμασμό».

«Εάν δεν υπάρχει κοινωνία των προσώπων, δεν μπορεί να υπάρξει έργο θετικό», είπε ολοκληρώνοντας τον χαιρετισμό του, ευχαριστώντας παράλληλα τους παρισταμένους εκπροσώπους της Βουλής των Ελλήνων. Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος στον Διοικητή του ΓΑΝΠ «ΜΕΤΑΞΑ» Χαράλαμπο Τουμπέκη, στον αναπληρωτή Διοικητή Σαράντο Ευσταθόπουλο, αλλά και στους Ιερείς του Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Πειραιώς «οι οποίοι με μεγάλη επάρκεια διακονούν αυτόν τον χώρο», όπως χαρακτηριστικά είπε, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως «η ενότητα, η κοινωνία των προσώπων, η αγάπη, η αλληλοπεριχώρηση και ο αλληλοσεβασμός είναι τα βασικά και ουσιώδη του ανθρωπίνου βίου».

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους υγεία, δύναμη, καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση.