ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ – Περιφέρεια Αττικής: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων»


«Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής
Μαζί με τους πολίτες, τις νέες αιρετές διοικήσεις και τους εργαζόμενους στους Δήμους, θα αντιμετωπίσουμε τα αδιέξοδα που μας «κληρονομεί» η απερχόμενη Διοίκηση της Περιφέρειας», αναφέρει ο νέος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα την 1η του Σεπτέμβρη.

Ο Γιώργος Πατούλης συνεχίζει λέγοντας:

Η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής αναλαμβάνει τα καθήκοντα της την 1η Σεπτεμβρίου 2019 .

Ανάμεσα στα δεκάδες προβλήματα που μας κληρονομούνται, είναι και το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων του Λεκανοπεδίου.

Εδώ και πολλούς μήνες καταγγέλλουμε δημόσια ότι δεν έχει γίνει τίποτα από την απερχόμενη διοίκηση, για να υπάρξει στην Αττική  ένα ευρωπαϊκό, σύγχρονο κι ασφαλές για τη δημόσια υγεία σύστημα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.

Δεν έγινε καμία ενέργεια για να μπορέσει να μπει επιτέλους τέλος, στη λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής. Δεν προωθήθηκε η ανακύκλωση και η επαναχρησιμοποίηση των απορριμμάτων. Έμεινε «στα χαρτιά» ο νέος περιφερειακός σχεδιασμός και δεν προχώρησε η κατασκευή ούτε μιας νέας μονάδας για την επεξεργασία των απορριμμάτων.

Εξαιτίας αυτής της αδράνειας,  θα βρεθούμε σε λίγους μήνες, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του ΕΔΣΝΑ,  σε αδιέξοδο, αφού ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα απορρίμματα στον υφιστάμενο αδειοδοτημένο χώρο του.

Η νέα διοίκηση θα κληθεί  την 1η Σεπτεμβρίου να δώσει άμεσα μια λύση σε ένα κρίσιμο πρόβλημα, το οποίο ταλαιπωρεί την Αττική πάνω από 10 χρόνια.

Για την επίλυση του ζητήματος θα εργαστούμε με υπευθυνότητα, ρεαλισμό και ειλικρίνεια. Στην προσπάθεια αυτή, που μας αφορά όλους, δεν χωρά ο λαϊκισμός και οι ανεύθυνες προσεγγίσεις. Ξεκαθαρίσαμε ήδη από την πρώτη στιγμή, ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές,  ούτε εύκολες λύσεις.

Για να προστατέψουμε τη δημόσια υγεία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου, αλλά και την εικόνα της μεγαλύτερης Περιφέρειας της χώρας, θα επιδιώξουμε ευρύτερες συναινέσεις, συνεργασίες και συνέργειες.

Μαζί με τους πολίτες, τις νέες αιρετές διοικήσεις  και τους εργαζόμενους στους Δήμους.

Μπορούμε τους επόμενους μήνες να δρομολογήσουμε μόνιμη λύση σε ένα πρόβλημα που μας ταλαιπωρεί δεκαετίες, αν εργαστούμε με σχέδιο, ρεαλισμό και υπευθυνότητα.