Γιώργος Ιωακειμίδης: «Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την καλυτέρευση της καθημερινότητας στην Αττική»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Συνέντευξη στο Attica TV

Σειρά άμεσων παρεμβάσεων για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των κατοίκων της Αττικής παρουσίασε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης της Περιφέρειας Αττικής, Γιώργος Ιωακειμίδης στον τηλεοπτικό σταθμό Attica tv και την εκπομπή «Σημείο Αναφοράς» με την Φραντζέσκα Σαββοργινάκη.

Ο Γιώργος Ιωακειμίδης σημείωσε ότι, για σημαντικά θέματα που καλείται να αντιμετωπίσει η νέα αρχή της Περιφέρειας Αττικής, όσον αφορά τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των πολιτών και την ασφάλειά τους, όπως το κυκλοφοριακό και η αντιμετώπιση των πλημμυρών, υπάρχουν άμεσες λύσεις μέχρι να δρομολογηθούν τα απαραίτητα, αλλά μακροχρόνια έργα.

Για το ζήτημα του κυκλοφοριακού, ειδικά στον Κηφισό, μπορεί άμεσα η Περιφέρεια, όπως ανέφερε, να ελέγχει μέσω καμερών την κυκλοφορία και σε περίπτωση ακινητοποιημένου οχήματος να επεμβαίνει τάχιστα. Επιπλέον, όπως υποστήριξε άμεσα μπορούν να τοποθετηθούν έξυπνα φανάρια που θα ρυθμίζονται βάσει της κίνησης, καθώς και μία καλύτερη διαγράμμιση των λωρίδων. Ενώ, προς τη σωστή κατεύθυνση θα είναι η άμεση μεταφορά των ΚΤΕΛ του Κηφισού κοντά στην Ιερά Οδό και η σύνδεσή τους με σταθμό του ΜΕΤΡΟ.

Αντίστοιχα για το θέμα της αντιμετώπισης των πλημμυρών ειδικά στον Κηφισό, αλλά και στο ρέμα της Πικροδάφνης, όπως ανέφερε ο Γιώργος Ιωακειμίδης, θα μπορούσε άμεσα να δημιουργηθεί ένας σταθμός παρακολούθησης του ύψους του νερού σε διάφορα σημεία και με αυτόν τον τρόπο να υπάρχει ενημέρωση για τυχόν υπερχείλισή του. Παράλληλα, συγκεκριμένα για τον Κηφισό και την πρόληψη πλημμύρας, εφικτή είναι η δημιουργία της λίμνης στην Πάρνηθα και των κορμοδεμάτων, ώστε να συγκρατείται εκεί το νερό της βροχής.

Κλείνοντας την εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης Αττικός Κύκλος Εμπιστοσύνης και Συνεργασίας, Γιώργος Ιωακειμίδης, αναφερόμενος στο γενικό πολιτικό κλίμα που επικρατεί στη χώρα μας, είπε πως «δεν υπάρχει διέξοδος πια για τη νέα γενιά, να βρει δουλειά, να χτίσει το μέλλον της, να δημιουργήσει οικογένεια και να αλλάξει τον τόπο. Διαμορφώνουμε, δυστυχώς, μία κοινωνία απογοητευμένων ανθρώπων που δεν βλέπει φως πουθενά. Πρέπει να δημιουργηθεί μία άλλη προοπτική. Να υπάρξει μία άλλη πρόταση. Η Ελλάδα χρειάζεται όραμα και σχέδιο, ώστε όλες και όλοι μαζί να κάνουμε κάτι καλύτερο».