Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurorgoup Μαξίμου και εταίροι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σημαντικές φαίνεται πως είναι οι διαφορές μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των Ευρωπαίων εταίρων, δύο μόλις 24ωρα πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup της Δευτέρας.

Το Βερολίνο με συνεχείς προειδοποιήσεις εξακολουθεί να πιέζει και να κρατά σκληρή στάση απέναντι στην Αθήνα, παρά την αισιοδοξία που εκπέμπει το Μέγαρο Μαξίμου για την έκβαση των συνομιλιών μετά και την αποστολή της νέας επιστολής του Γιάννη Βαρουφάκη στον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Πηγές από την γερμανική κυβέρνηση ανέφεραν την Παρασκευή πως γνωρίζουν ότι η πίεση στην ελληνική κυβέρνηση είναι μεγάλη καθώς και ότι «μπορεί να γίνει ατύχημα», σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού Mega.

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες, αξιωματούχος της Ευρωζώνης ανέφερε πως Ελλάδα και εταίροι απέχουν πολύ μια συμφωνία, τονίζοντας πως χρειάζεται πρώτα η θετική εισήγηση των τριών θεσμών για την οποιαδήποτε απόφαση του Eurogroup.

Η ίδια πηγή από τις Βρυξέλλες χαρακτήρισε, μάλιστα, έως και «απίθανο» το σενάριο να υπάρξει μια συμφωνία τη Δευτέρα καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχουν ακόμη επαφές της ελληνικής πλευράς με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Μάλιστα, κληθείς να σχολιάσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τώρα Ελλάδα και ΕΕ, έκανε λόγο για «ασυμπτωτική σύγκλιση».

Στο μεταξύ η ελληνική κυβέρνηση αναζητά συμμαχίες στο εξωτερικό, με τους Γιάννη Βαρουφάκη και Ευκλείδη Τσακαλώτο να έχουν αναλάβει την καλλιέργεια ενός κλίματος εξωστρέφειας.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης μετέβη την Παρασκευή στη Βενετία για να παραβρεθεί σε διεθνές συνέδριο, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, πραγματοποιεί περιοδεία στη Βρετανία προκειμένου να αναπτύξει τις θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης.