Ο Γιάνης Βαρουφάκης πήγε και πάλι στην Αίγινα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Για άλλη μία φορά ο ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, έδειξε το σεβασμό του στους νόμους και τις αποφάσεις του κράτους αφού και πάλι χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα μετέβη για άλλη μία φορά στην Αίγινα.

Η διαφορά από την προηγούμενη φορά ήταν ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είχε προαναγγείλει από το βήμα της Βουλής το τι θα πράξει κρίνοντας πως η βουλευτική του ιδιότητα του επιτρέπει να παραβιάζει τους νόμους.  "Το λέω σε όσους θέλουν και πάλι να οργανώσουν προβοκάτσιες» ανέφερε.

Το απόγευμα της Παρασκευής μπήκε στο πλοίο της γραμμής και έφτασε στο νησί. Στο λιμάνι την ώρα εκείνη ήταν και ο δήμαρχος, Γιάννης Ζορμπάς ο οποίος ελέγχει όλα τα δρομολόγια προκειμένου να αποτρέψει την είσοδο σε μη μόνιμους κάτοικους.

Το πλοίο της γραμμής έδεσε στο  λιμάνι και ακολούθησε ο καθιερωμένος έλεγχος από τις Λιμενικές Αρχές. Αυτή τη φορά, ο κ. Γιάνης Βαρουφάκης δεν εξαφανίστηκε, ούτε διαπληκτίστηκε με αστυνομικούς, αλλά περίμενε μέχρι οι λιμενικοί να απολυμάνουν το όχημά του.

Κατά την αναχώρησή του από τον Πειραιά όταν του ζητήθηκε να παρουσιάσει το έγγραφο μετακίνησής του, απάντησε πως «δεν έχω καμία υποχρέωση να σας δείξω το Ε1 γιατί, σύμφωνα με τη βουλευτική μου ικανότητα, μπορώ να πηγαινοέρχομαι όπου θέλω».

Για το περιστατικό έχει σχηματιστεί δικογραφία από το λιμεναρχείο και έχουν δώσει κατάθεση δύο λιμενικοί από την Αίγινα.

br