Κόμμα Βαρουφάκη: «Να καταργηθούν τα ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ – Είναι συμμορίες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, ΜέΡΑ25, με ανακοίνωσή του «απαιτεί εδώ και τώρα κατάργηση των ομάδων ΜΑΤ, ΔΙΑΣ και ΔΡΑΣΗ και στελέχωση της ΕΛΑΣ αποκλειστικά με αποφοίτους των σχολών της, τουλάχιστον διετούς πραγματικής, δημοκρατικής εκπαίδευσης». Ταυτόχρονα, κλιμακώνει την επίθεση κατά της κυβέρνησης και της ΕΛΑΣ χρησιμοποιώντας πολύ σκληρές εκφράσεις για την λειτουργία της.

Ειδικότερα, το ΜέΡΑ25 τονίζει ότι «συνεχίζονται οι βίαιες επιθέσεις της ΕΛΑΣ σε βάρος άοπλων και ανυποψίαστων πολιτών, μετά την δολοφονία 18χρονου Ρομά στο Πέραμα από αστυνομικούς, με επιθέσεις σε πορείες διαμαρτυρίας, σε βουλευτές, σε δικηγόρους, σε καταστηματάρχες, σε πολίτες που κάθε μέρα έρχονται αντιμέτωποι με μία αστυνομία και συγκεκριμένες ομάδες της που λειτουργούν με όρους συμμοριών».

Ταυτόχρονα, το ΜέΡΑ25 επικαλείται ηχογραφημένες συνομιλίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας για να υπογραμμίσει ότι αυτά «καταδεικνύουν μια σειρά από τερατώδη ψέματα από την πλευρά του υπουργείου “Προστασίας” του Πολίτη και της ίδιας της ΕΛΑΣ», υποστηρίζοντας ότι «πέραν όλων των άλλων οι δράστες αστυνομικοί είχαν και ρατσιστικό κίνητρο κατά την τέλεση των εγκληματικών τους πράξεων».

Συνεπώς, εκτιμά το ΜέΡΑ25, «όχι μόνο δεν υπάρχει καμία απολύτως μεταστροφή στον τρόπο δράσης της ΕΛΑΣ με την αλλαγή της ηγεσίας του υπουργείου “Προστασίας” του Πολίτη, αλλά αντιθέτως είναι σαφές πως πρόκειται για κεντρική πολιτική επιλογή του ίδιου του πρωθυπουργού ηστρατικοποίηση και συμμοριοποίηση ομάδων της ΕΛΑΣ, τη στιγμή κιόλας που ακροδεξιοί και χρυσαυγίτικοι θύλακεςεντός αυτής, καλά κρατούν δυστυχώς».