Μποναμάς 900 ευρώ τα Χριστούγεννα: Δες αν είσαι στους δικαιούχους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο… εορταστικός μποναμάς θα φτάνει τα 900 ευρώ και θα αφορά περίπου 270.000 νοικοκυριά.

Σε έκτακτη και εφάπαξ οικονομική ενίσχυση σε συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, με έμφαση στα ευάλωτα νοικοκυριά και χαμηλοσυνταξιούχους, θα προχωρήσει η κυβέρνηση τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με πληροφορίες που ολοένα και πληθαίνουν.

Για το «κοινωνικό μέρισμα» εξετάζονται αρκετά σενάρια, ωστόσο αυτό που έχει κλειδώσει επί του παρόντος είναι η οικονομική ενίσχυση στους δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για τα ευάλωτα νοικοκυριά, την οποία είχε προαναγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ.

Ο… Χριστουγεννιάτικος μποναμάς θα φτάνει τα 900 ευρώ και θα αφορά περίπου 270.000 νοικοκυριά. Μάλιστα το επίδομα θα είναι το διπλάσιο από το ποσό που δικαιούνται.

Οι χαμηλοσυνταξιούχοι

Σκέψεις για έκτακτο επίδομα υπάρχουν και για τους χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι δεν έχουν πάρει αναδρομικά, αλλά και για τους υγειονομικούς, που δεν έχουν λάβει κάποιο έξτρα βοήθημα, εκτός από αυτό του Πάσχα του 2020.

Πώς υπολογίζεται το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα

Το ανώτατο όριο του ποσού για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα είναι τα 900 ευρώ μηνιαίως, ανεξάρτητα από τη σύνθεση του νοικοκυριού.

Υπολογίζεται ως εξής:

• 200 ευρώ για μονοπρόσωπο νοικοκυριό

• Προσαύξηση 100 ευρώ για ένα ενήλικο μέλος

• Προσαύξηση 50 ευρώ για κάθε ανήλικο παιδί

Το ποσό, που θα δοθεί ως έκτακτη ενίσχυση τα Χριστούγεννα, θα υπολογιστεί με βάση το ποσό, που δικαιούται το κάθε νοικοκυριό.

Έτσι, αν κάποιος παίρνει Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα 200 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα πάρει 400 ευρώ. Αν παίρνει 500 ευρώ, τον Δεκέμβριο θα λάβει 1.000 ευρώ.