Αυτές είναι οι διαφορές στα κείμενα Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε μία παράγραφο εντοπίζονται οι διαφορές ανάμεσα στην πρόταση του Eurogroup που απέρριψε οΓιάννης Βαρουφάκης και στα προσχέδια που ανέβασε ο δημοσιογράφος Paul Mason και αποδίδονται στον Πιέρ Μοσκοβισί.

Το πρόσχέδιο που απέρριψε ο Γιάννης Βαρουφάκης έγραφε:

"Επικροτήσαμε το γεγονός ότι σε ορισμένους τομείς οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση και στην καλύτερη εφαρμογή του παρόντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας. (ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΤΕΙ: Η ελληνική κυβέρνηση κατέστησε σαφές πως σκοπεύει να ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπόψη τα σχέδιά της). Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε οποιαδήποτε ελαστικότητα παρέχει ήδη το υφιστάμενο πρόγραμμα. Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και να εργαστούν σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό".

Ενώ στο προσχέδιο του Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρεται:

"Επικροτήσαμε το γεγονός ότι σε ορισμένους τομείς οι ελληνικές πολιτικές προτεραιότητες μπορούν να συνεισφέρουν στην ενδυνάμωση και στην καλύτερη εφαρμογή του παρόντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας και μπορούν να βοηθήσουν ως βάση για μια νέα συμφωνία (η τελευταία φράση με τα έντονα γράμματα δεν υπήρχε στο προσχέδιο που απορρίφθηκε). Οι ελληνικές αρχές έχουν συμφωνήσει να χρησιμοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ευελιξία που έχει οικοδομηθεί στο τρέχον πρόγραμμα, καθώς αρχίσουν οι συνομιλίες για μια νέα συμφωνία. Θα συνεργαστούν στενά με τους ευρωπαίους και τους διεθνείς εταίρους για να διασφαλίσουν τις συμφωνηθείσες παραμέτρους για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις".