Ο ΟΚΑΝΑ διαψεύδει την ύπαρξη της ψυχίατρου που μίλησε για την Άννυ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά την εμφάνιση στα μέσα ενημέρωσης μιας γυναίκας που δήλωνε ψυχίατρος και υποστήριζε πως ανέλαβε την παρακολούθηση των γονιών της 4χρονης Άννυ Μπορίσοβα μέσω του ΟΚΑΝΑ, ο Οργανισμός διαψεύδει πως υπάρχει υπάλληλος με το όνομά της στο προσωπικό του.

Το Τμήμα Διεθνών και Δημοσίων Συνεργασιών του Οργανισμού διαβεβαιώνει πως με το όνομα «Μαρία Καλογεροπούλου», που δήλωσε η εν λόγω γυναίκα, δεν υπάρχει στο προσωπικό του ούτε γιατρός ούτε υπάλληλος άλλης ειδικότητας.

Διαβεβαιώνει επίσης πως ούτε ο πατέρας της άτυχης 4χρονης, με το όνομα τουλάχιστον που έχει κυκλοφορήσει από την αστυνομία, έχει απευθυνθεί σε κάποιο πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Θυμίζουμε πως το πρωί μια γυναίκα με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου, η οποία δήλωνε ψυχίατρος, μίλησε σε όλους σχεδόν τους τηλεοπτικούς σταθμούς, καταγγέλλοντας πως παρακολουθούσε ψυχιατρικά το ζευγάρι για λογαριασμό του ΟΚΑΝΑ, πως ο πατέρας έπασχε από διπολική διαταραχή και δεν ακολουθούσε τη συνιστώμενη φαρμακευτική αγωγή και πως το παιδί υφίστατο συστηματική σωματική κακοποίηση.

Υποστήριξε μάλιστα πως είχε πολλάκις απευθυνθεί στις εισαγγελικές αρχές και είχε καταγγείλει την υπόθεση ζητώντας να αφαιρεθεί η επιμέλεια της μικρής Άννυ από τους γονείς της.

Στο τέλος της σημερινής εκπομπής τους, Κοινωνία Ώρα Mega, ο Γιώργος Οικονομέας και ο Δημήτρης Καμπουράκης δήλωσαν ότι έπειτα από έρευνα που έγινε η εν λόγω κυρία δεν υπάρχει, ενώ παραδέχτηκαν πως και αυτοί έπεσαν μάλλον θύματα μιας απάτης

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ:

«Σε συνέχεια της δημόσιας αναστάτωσης, που προκλήθηκε σήμερα μετά από δηλώσεις κάποιας κυρίας σε τηλεοπτικά κανάλια ότι ως ψυχίατρος του ΟΚΑΝΑ παρακολουθούσε τους γονείς της Άννυ Μπορισόβα και μετά από ενδελεχή έρευνα που διενήργησε ο Οργανισμός, σας ενημερώνουμε ότι:

Στο ανθρώπινο δυναμικό του ΟΚΑΝΑ δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ εργαζόμενη οποιασδήποτε ειδικότητας με το όνομα Μαρία Καλογεροπούλου. Από τον ΟΚΑΝΑ τηλεφωνικά αναζητήθηκε αλλά δεν βρέθηκε να υπάρχει το όνομα της κας Μαρίας Καλογεροπούλου ούτε στους Ιατρικούς Συλλόγους Αθήνας ή Πειραιά.

Από τα αρχεία του θεραπευτικού προγράμματος υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ δεν βρέθηκε να είναι μέλη ούτε ο πατέρας Στανισλάβ Μπακαρτζίεφ ούτε η μητέρα Ντιμιτρίνα Μπορισόβα. Ούτε βρέθηκαν αιτήσεις τους σε αναμονή για ένταξη στο πρόγραμμα υποκατάστασης. Τα ονόματά τους δεν βρέθηκαν, επίσης, σε κανένα αρχείο κάποιας άλλης δομής ή υπηρεσίας του Οργανισμού.

Εκτιμούμε ότι τόσο επώδυνα περιστατικά, όπως η περίπτωση της Άννυς, που συνδέονται με έντονη δημόσια συναισθηματική φόρτιση, θα πρέπει αντιμετωπίζονται με πολλή προσοχή και ευαισθησία από όλες τις πλευρές και να αξιολογούνται η αξιοπιστία και η εγκυρότητα των πηγών, από τις οποίες αντλούνται όσες πληροφορίες έρχονται στη δημοσιότητα είτε σχετικές ή μη».

Πηγή: parapolitika.gr

Διαβάστε επίσης:

Η απόλυτη φρίκη: Ο πα-«τέρας» τεμάχισε και έβρασε την 4χρονη Άννυ

ΣΟΚ: Nεκρή η 4χρονη Αννυ - Αυτός είναι ο δολοφόνος