«Άνοιξε» ο δρόμος για το Νοσοκομείο Μεταξά! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα πάγιο αίτημα δεκαετιών έγινε πραγματικότητα στο Νοσοκομείο Μεταξά

Ο δρόμος για το Νοσοκομείο Μεταξά είναι εδώ και λίγες μέρες ανεμπόδιστος, καθώς τοποθετήθηκαν ειδικά κολονάκια από τη μια μεριά, όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το Piraeus Press, προκειμένου να διέρχονται με ευκολία οχήματα άμεσης παρέμβασης, όπως πυροσβεστικά, περιπολικά ή ασθενοφόρα, εφόσον κάτι τέτοιο απαιτηθεί σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Υπενθυμίζεται, ότι για πολλά χρόνια και μέχρι πρότινος, και οι δυο πλευρές του δρόμου καταλαμβάνονταν από παρκαρισμένα ΙΧ, με αποτέλεσμα να καθίσταται πραγματικά αδύνατη η διέλευση ενός πχ μεγάλου πυροσβεστικού οχήματος, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά ζητήματα ασφάλειας.

Αυτό προέκυψε και στην τελευταία άσκηση που πραγματοποίησαν από κοινού το Νοσοκομείο Μεταξά με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στα τέλη του 2023.

Έκτοτε, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος, αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του κινδύνου και με την αμέριστη υπηρεσιακή συμπαράσταση τόσο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όσο και της ΕΛΑΣ, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή Πειραιά, ολοκλήρωσαν σε χρόνο ρεκόρ όλες τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την τοποθέτηση της ειδικής σήμανσης με κολονάκια, απελευθερώνοντας οριστικά τη μια μεριά του δρόμου από παρκαρισμένα ΙΧ.

Πάρτε μια γεύση από το πώς είναι σήμερα η οδός Παπανικόλη:


Σε επικοινωνία μας με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Ευσταθόπουλος, μας ανέφερε:

«Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε μεθοδικά με σκοπό την ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού μας.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί καταφέραμε να λύσουμε ένα ακόμα σημαντικό ζήτημα που παρέμενε άλυτο για πολλά χρόνια.

Τα θέματα ασφάλειας είναι για εμάς σε ύψιστη προτεραιότητα, καθώς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής στρατηγικής μας για παροχή υπηρεσιών υγείας υψηλού επιπέδου.

Θερμές ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πειραιά, στην Ελληνική Αστυνομία και στη Δημοτική Αρχή Πειραιά για την άψογη συνεργασία που είχαμε».