ΓΟΝΕΙΣ – ΤΕΡΑΤΑ: Mωρό πέθανε από ασιτία – Του έκαναν δίαιτα χωρίς γλουτένη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επτά μηνών μωρό στην πόλη Beveren του Βελγίου έχασε τη ζωή του το 2014 όταν έφτασε να ζυγίζει 4 κιλά Σήμερα εκδικάζεται η υπόθεση και η είδηση είδε το φως της δημοσιότητας προκαλώντας σοκ. Στους γονείς του μωρού απαγγέλλονται κατηγορίες για εγκληματική αμέλεια που κόστισε τη ζωή του παιδιού.

Το μωρό ακολουθούσε ειδικό διατροφικό πρόγραμμα που απέκλειε την γλουτένη. Τρεφόταν με γάλα βρώμης, γάλα ρυζιού, γάλα από σιμιγδάλι, γάλα από κινόα και οι γονείς του εμμονικά επέμεναν σε μια διατροφή που εμπόδιζε την ομαλή ανάπτυξή του και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού του συστήματος. Παρά το ότι το μωρό γεννήθηκε υγιές, μέσα σε λίγους μήνες είχε χάσει μεγάλο μέρος της μυικής μάζας και ζύγιζε λίγο παραπάνω από 4 κιλά. Ακόμα και λίγο πριν φτάσει στο θάνατο το μωρό, δεν είχε την επίβλεψη του γιατρού μετά από πρωτοβουλία των γονιών του που αρνούνταν να μεταστρέψουν την στάση τους.

Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, το μωρό είχε εμφανίσει συμπτώματα αφυδάτωσης και το στομάχι του ήταν εντελώς άδειο

 

. Δημόσιος κατήγορος αναφέρει ότι οι γονείς είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για τον θάνατο του παιδιού αφού από μόνοι τους και χωρίς υπόδειξη γιατρού διέγνωσαν ότι το παιδί τους είχε δυσανεξία στη γλουτένη και ήταν αλλεργικό στη λακτόζη. Ιατρικό ιστορικό του μωρού δεν υπήρχε πουθενά καταγεγραμμένο. Ο πατέρας του μωρού υποστήριξε στο δικαστήριο ότι δεν παρατηρήθηκε κάτι ασυνήθιστο ώστε να τους οδηγήσει σε γιατρό. Ηταν σίγουροι -σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του δικηγόρου- ότι αντιμετώπιζε διατροφική διαταραχή.
Πηγη: Tromaktiko