Ποιοι μπαίνουν στη Βουλή και ποιοι μένουν εκτός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Οι πρωτιές και οι εκπλήξεις των εκλογών

Η κάλπη μίλησε και τα αποτελέσματα της μάχης του σταυρού είναι ξεκάθαρα. 

Πρώτες σε σταυρούς οι «μεταγραφές» του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη και Ραχήλ Μακρή, σε Πέλλα και Κοζάνη. Όλγα Κεφαλογιάννη και Βασίλης Κικίλιας οδηγούν την κούρσα για τη ΝΔ στην Α' Αθηνών, ενώ στο νέο Κοινοβούλιο θα δούμε τον Κώστας Ζουράρις με τους ΑΝΕΛ, με τον Τέρενς Κουίκ να μένει εκτός. 
Ειδικότερα, στην Α’ Αθήνας προβάδισμα για τον ΣΥΡΙΖΑ έχει η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Νίκος Βούτσης και Νίκος Φίλης, ενώ για τη ΝΔ πρώτη εμφανίζεται η Ολγα Κεφαλογιάννη και ακολουθούν οι Βασίλης Κικίλιας, Ντόρα Μπακογιάννη, Νικήτας Κακλαμάνης και Φωτεινή Πιπιλή.

Στη Β’ Αθήνας και για τη ΝΔ προβάδισμα εμφανίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ φαίνεται να ακολουθεί ο Νίκος Δένδιας και ο Αδωνις Γεωργιάδης.

Εκτός μένει η Άντζελα Γκερέκου καθώς στην Κέρκυρα προηγείται ο κ. Στέφανος Γκίκας. Τυχερότερος στέκεται ο κ. Βασίλης Οικονόμου -η άλλη μεταγραφή της ΝΔ- καθώς θα ξαναμπεί στη Βουλή ως τέταρτος από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ.
Την επανεκλογής τους επίσης πετυχαίνουν και οι πρώην υπουργοί: Χαράλαμπος Αθανασίου (Λέσβος), Κώστας Σκρέκας (Τρίκαλα), Χρήστος Σταϊκούρας (Φθιώτιδα).

Στην Αιτωλοακαρνανία ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 2 έδρες (όσες είχε και το 2012), η ΝΔ 2 και από μία η ΧΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Μέχρι τις πρώτες ώρες της Δευτέρας και την ενσωμάτωση να έχει ξεπεράσει το 90%, ο κ. Γ. Βαρεμένος είχε «κλειδώσει» την μια έδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ μάχη για την δεύτερη έδιναν ο κ. Δημήτρης Δούρος και η κα. Μαρία Τριανταφύλλου. Οι δύο της ΝΔ είναι οι Μάριος Σαλμάς και Κώστας Καραγκούνης. Από την ΧΑ ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Για το ΠΑΣΟΚ μικρό προβάδισμα είχε ο κ. Δημήτρης Κωνσταντοπούλος και ακολουθούσε η κα. Αννα Ροκόφυλλου ενώ για το ΚΚΕ ο κ. Νίκος Μωραϊτης.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015: Τα ποσοστά στην επικράτεια στο 99,81 %

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2015: Αυτοί εκλέγονται στην Α' Πειραιά

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΔ Α ΠΕΙΡΑΙΑ: Πρώτος Κατσαφάδος-Δεύτερος Αρβανιτόπουλος

Α ΠΕΙΡΑΙΑ 2015: Εκλέγεται η Αντωνάκου με το Ποτάμι-Επιβεβαίωση Piraeuspress.gr