Αυτή είναι η επίλεκτη ομάδα ειδικών αποστολών Πειραιά!-Γνωρίστε τους! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η ΕΠ.ΟΜ.ΕΑ. ή αλλιώς Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών είναι μια εθελοντική οργάνωση έρευνας αλλά και διάσωσης τα μέλη της οποίας προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους. 

Η σημαντική αυτή ομάδα εθελοντών ιδρύθηκε το 2003 στην Θεσσαλονίκη


Η αποστολή των "επίλεκτων" είναι ουσιαστικά η προστασία της ζωής, της υγείας, και της περιουσίας των πολιτών αλλά και της φύσης.
Μέχρι σήμερα η ΕΠ.ΟΜ.ΕΑ. έχει συμμετάσχει, έχοντας καθοριστικό ρόλο, σε πάρα πολλές καταστάσεις έκτακτης ανάγκης!
Ένα παράδειγμα, ιδιαιτέρως πρόσφατα, που θα μπορούσαμε να αναφέρουμε είναι η πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν οι εθελοντές της στους πληγέντες από τον εγκέλαδο, στην Κεφαλλονιά!



Με την πάροδο των χρόνων η ομάδα των επίλεκτων μεγάλωσε αφού εντάχθηκαν κι άλλες περιοχές της χώρας μας σε αυτή τη δράση κοινωνικής προσφοράς.



Ανάμεσα τους και ο Πειραιάς!
Καθημερινά η ομάδα προσέφερε τις υπηρεσίες της σε εκατοντάδες Πειραιώτες.
Έχοντας 250 εγγεγραμμένα μέλη και 50 ενεργά,  τα οποία όλο και αυξάνονται, πασχίζουν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Τα κριτήρια για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα εθελοντών είναι δυο, η αγάπη για τον εθελοντισμό και η αγάπη για τον άνθρωπο!
Αξίζει να αναφέρουμε πως στον Πειραιά η ΕΠ.ΟΜ.ΕΑ. συνεργάζεται με το Δήμο Πειραιά, με το Βεάκειο Θέατρο, το καλοκαίρι με το Summer camp του ΟΠΑΝ, για δυο χρόνια προσέφερε τις υπηρεσίες του στο Τζάνειο νοσοκομείο ενώ όπως μας ενημέρωσαν περιμένουν την σχετική έγκριση για να ξεκινήσουν τη συνεργασία τους με το Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.
Η έδρα τους βρίσκεται στη οδό Θηβών 50 (πρώην 5ο ΚΤΕΛ) στην Παλιά Κοκκινιά ενώ καθημερινά μπορείτε να επικοινωνείτε στο τηλέφωνο 2104236132
Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟΜΕΑ