Το ΕΚΑΒ στο PiraeusPress.gr για το τροχαίο στο κέντρο του Πειραιά

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή το αποκλειστικό ρεπορτάζ της PP για το τροχαίο στο κέντρο του Πειραιά και την αναφορά στην 50λεπτη καθυστέρηση του ασθενοφόρου, το ΕΚΑΒ έστειλε απάντηση η οποία και δημοσιεύεται αυτούσια.

"Ε.Κ.Α.Β.: Διευκρινήσεις σχετικά με το δημοσίευμα για την 50λεπτη καθυστέρηση άφιξης του ασθενοφόρου σε ατύχημα στον Πειραιά.

Κατόπιν της δημοσίευσης σχετικά με το περιστατικό του τροχαίο ατυχήματος που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη συμβολή των οδών Βασιλέως Γεωργίου και Ηρώων Πολυτεχνείου στον Πειραιά με τον τραυματισμό μοτοσικλετιστή, και την αναφορά πως το ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. χρειάστηκε τουλάχιστον 50 λεπτά για να φθάσει στο σημείο, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε πως η κλήση για το περιστατικό διαβιβάστηκε το πρώτο διαθέσιμο ασθενοφόρο στις 10:18 το οποίο και αφιχθεί στο σημείο του συμβάντος στις 10:42. Ο χρόνος ανταπόκρισης του ασθενοφόρου ήταν 24 λεπτά (και όχι 50) παρόλες τις δυσκολίες κίνησης που συνάντησε στους δρόμους του Πειραιά κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή. Ο τραυματίας στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο του Πειραιά.

Βάσει της περιγραφής των πραγματικών δεδομένων του περιστατικού, είναι προφανές πως το Ε.Κ.Α.Β. συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου προς όφελος των πολιτών της χώρας, με τους διασώστες του να είναι πάντα σε επαγρύπνηση προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που προκύπτουν (άμεσων και μη), κάνοντας ότι είναι εφικτό για να φτάσουν με τα ασθενοφόρα στα διάφορα συμβάντα.

 

Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας"


Διαβάστε επίσης:

Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο στο κέντρο του Πειραιά