Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά: Τρόφιμα για το Πάσχα σε 580 οικογένειες! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


PCT: Στήριξη ευάλωτων οικογενειών του Πειραιά για τις ημέρες του Πάσχα  


H
PCT (Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε.),θυγατρική εταιρεία της COSCO SHIPPING Ports Ltd, προσέφερε και φέτος το Πάσχα τρόφιμα σε περισσότερες από 580 οικογένειες στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Η διανομή των τροφίμων πραγματοποιήθηκε με αφορμή το Πάσχα, με τη συνδρομή εκπροσώπων Συλλόγων και εκπαιδευτικών σχολείων, καθώς και ιερών ναών των δήμων: Περάματος, Δραπετσώνας-Κερατσινίου, Κορυδαλλού και Πειραιά.

Στις δράσεις διανομής συμμετείχαν ενεργά οι εργαζόμενοι της εταιρείας, που υποστήριξαν με το έργο τους εθελοντικά στα σημεία διανομής τροφίμων, στέλνοντας μήνυμα προσφοράς και αλληλεγγύης.

Η πρωτοβουλία προσφοράς και διανομής ειδών τροφίμων πρώτης ανάγκης από την PCT έχει αφετηρία το 2012, και υλοποιείται κάθε χρόνο λίγο πριν τις περιόδους του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Συνολικά, το ποσό που έχει διατεθεί αποκλειστικά για τη δράση αυτή ξεπερνάει τις 200.000 ευρώ, ενώ κάθε χρόνο αυξάνεται και ο αριθμός των οικογενειών που υποστηρίζεται. Η ενέργεια εντάσσεται στο σύνολο των προγραμματισμένων δράσεων κοινωνικού, εκπαιδευτικού και περιβαλλοντικού σκοπού της PCT οι οποίες συνολικά, το 2024, θα ξεπεράσουν τις 770.000 ευρώ.

«Οι οικογένειες του Πειραιά και των γειτονικών δήμων έχουν όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάσει με θέρμη τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, και αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, ικανοποίηση αλλά και κίνητρο διαρκώς να βελτιώνουμε τη συνεισφορά μας έμπρακτα προς τις κοινωνίες που δραστηριοποιούμαστε. Ως PCT συνεχίζουμε να κατευθύνουμε ένα σημαντικό μέρος των προσπαθειών μας στην προσφορά και την υποστήριξη των συνανθρώπων μας, ως δείγμα του σεβασμού μας προς την τοπική κοινωνία.», δήλωσε με αφορμή τηδράση διανομής τροφίμων ο Capt. Wang Jihang, ManagingDirector της PCT.

Σχετικά με τη PCT:

Η Piraeus Container Terminal S.A. (PCT) ή Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. είναι εταιρεία συσταθείσα στην Ελλάδα, θυγατρική της COSCO SHIPPING Ports Limited(κορυφαίου φορέα εκμετάλλευσης σταθμών εμπορευματοκιβωτίων ο οποίος κατέχει την τρίτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη). Από την 1η Οκτωβρίου 2009, η PCT ανέλαβε για 35 έτη την υλοποίηση της Σύμβασης Παραχώρησης για τους Προβλήτες II και III. Κύριες δραστηριότητες της PCT S.A. είναι η παροχή υπηρεσιών φόρτωσης / εκφόρτωσης και αποθήκευσης για εισαγόμενα και εξαγόμενα εμπορευματοκιβώτια που διακινούνται μέσω του Λιμένα του Πειραιά, συμπεριλαμβανομένων των φορτίων που χρησιμοποιούν τον Πειραιά μόνον ως ενδιάμεσο σταθμό μεταφοράς (φορτία διαμετακόμισης). Η στρατηγική θέση του Πειραιά, όντας το πρώτο ευρωπαϊκό λιμάνι μετά τη διώρυγα του Σουέζ με άμεση σύνδεση με το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο της Ε.Ε., τον καθιστά όχι μόνο ιδανικό λιμάνι-κόμβο για προορισμούς στη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, αλλά και έναν βιώσιμο συνεργάτη για όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς υπηρεσιών διανομής και Logistics στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική.