Στο ΣΕΦ η 3η Γιορτή Χαράς «Μαζί Ενώνουμε τα Κομμάτια»!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μία ξεχωριστή γιορτή αγάπης για παιδιά με ιδιαίτερες δεξιότητες, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Απριλίου, στο Σ.Ε.Φ. από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς» με τίτλο «Μαζί Ενώνουμε τα Κομμάτια».

Η γιορτή είχε την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά, του Σταδίου Ειρήνης & Φιλίας, της ΠΑΕ Ολυμπιακός και την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς. Υποστηρίχθηκε και από τους Δήμους Καλλιθέας, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Κορυδαλλού, Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη, καθώς και από τον  Όμιλο Unesco Πειραιώς και Νήσων και το International Action Art.

Στην εκδήλωση, η οποία διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά συμμετείχαν περισσότερα από 500 παιδιά με τις οικογένειές τους από τα Ειδικά Σχολεία Πειραιά, όμορων δήμων και από συλλόγους ΑμεΑ.

Συγκεκριμένα, στο περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, οργανώθηκαν εργαστήρια δραστηριοτήτων, όπως Εργοθεραπευτικό Παιχνίδι, Παρα Tae Kwon Do, Μπότσια, Θεραπευτική Ιππασία, Μαγειρική, Σκύλοι Θεραπευτικής Επαφής, Κεραμική, Ζωγραφική, Χορός, Πίστα Mini Survivor, Φουσκωτά Παιχνίδια, Χειροτεχνίες, Γυμναστική και Αθλητικές Δραστηριότητες.

Κατά την επίσκεψή του, στον χώρο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:«Πρόκειται για μία πολύ όμορφη διοργάνωση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Στο ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς» γίνεται συστηματική δουλειά, που βοηθά τα παιδιά τόσο στην ένταξή τους όσο και στην κοινωνικοποίησή τους και οφείλω να τους συγχαρώ.

Είναι απαραίτητο να  υπάρχουν στις μέρες μας αυτές οι δομές,  με τις οποίες συνεργαζόμαστε και εμείς ως Δήμος, παράλληλα με τα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας,  στα οποία γίνεται μια σημαντική, συστηματική δουλειά. Πολλά μπράβο στους ίδιους, στα παιδιά που είναι οι πρωταγωνιστές και στους γονείς που εμπιστεύονται αυτές τις δομές για τα παιδιά τους».