Σεραφείμ σε εργαζόμενους Νοσοκομείου Μεταξά: «Είστε μικροί Χριστοί που διακονείτε τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπο μας»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ευχέλαιο από τον Μητροπολίτη Πειραιά Σεραφείμ στο Νοσοκομείο Μεταξά

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ προσήλθε στις 11:00 πμ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά».

Το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου τέλεσε στο τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί στο Νοσοκομείο Μεταξά, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιά, συνοδευόμενος από κληρικούς της Μητρόπολης Πειραιά.

Τον Σεβασμιώτατο υποδέχτηκε στο Νοσοκομείο Μεταξά ο Διοικητής Σαράντος Ευσταθόπουλος.

Το Μυστήριο διήρκησε μια ώρα και πλήθος εργαζομένων προσήλθε προκειμένου να λάβουν το Άγιο Μύρο.

Ο κ. Σεραφείμ μετά το πέρας του Ιερού Ευχελαίου, απηύθυνε λόγο αγάπης στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας ιδιαίτερα τη σημασία του έργου που επιτελεί το ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό του Νοσοκομείου, καθώς καλούνται καθημερινώς να διακονήσουν τους συνανθρώπους τους που δοκιμάζονται από τον καρκίνο.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Σεραφείμ απευθυνόμενος στο προσωπικό του Νοσοκομείου Μεταξά:

«Είστε μικροί Χριστοί, γιατί όπως ο Χριστός ήρθε να διακονήσει και να σώσει τους ανθρώπους, έτσι και εσείς διακονείτε καθημερινά τον δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας και κάθε ιατρική ή νοσηλευτική σας πράξη, είναι πράξη σωτήρια που εγγράφεται στην ατομική σας Βίβλο της ζωής.»


Ακολούθως, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Μεταξά κ. Σαράντος Ευσταθόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Σεραφείμ τόσο για τον εποικοδομητικό του λόγο που ενδυναμώνει προσωπικό και ασθενείς, όσο και για το γεγονός ότι έχει πάντα στη σκέψη και την προσευχή του το Νοσοκομείο Μεταξά, ευχόμενος να του χαρίζει ο Θεός Δύναμη ώστε να συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό και πολυδιάστατο έργο του με την επιτυχία που το πράττει όλα αυτά τα χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Σεραφείμ παρά το βεβαρυμένο πρόγραμμά του λόγω των ημερών, έχρισε με μύρο τους δεκάδες εργαζόμενους του Νοσοκομείου Μεταξά που παρέμειναν μέχρι το τέλος του Ιερού Ευχελαίου.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από την τέλεση του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου στο Νοσοκομείο Μεταξά: