Η νέα γενιά Ελλήνων επέστρεψε για χάρη της Μακεδονίας!

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου – Εκδότη Piraeus Press

Πολλά ακούστηκαν, πολλά γράφτηκαν, πολλά υπονοήθηκαν, πολλά φωτογραφήθηκαν, πολλά χαρακτηρίστηκαν, πολλά έγιναν, πολλά δεν έγιναν, πολλά είδαμε, πολλά δεν είδαμε… κατά το χθεσινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο των Αθηνών για την Μακεδονία.

Το μόνο δεδομένο είναι ότι ο ελληνικός λαός μίλησε και μάλιστα δια της ενεργού συμμετοχής του.

Δηλαδή, για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, άφησε τον καναπέ και το τηλεκοντρόλ και επέλεξε από απλός θεατής της ιστορίας, να γίνει μέρος της, συνδιαμορφώνοντάς την.

Σε μια εικόνα από ψηλά είδαμε και αντιληφθήκαμε ξανά μετά από καιρό, τη μεγάλη δύναμη της μονάδας, τη δύναμη που κατέχει ο καθένας από εμάς και την οποία είχαν φροντίσει επιμελώς να λησμονήσουμε…

Αυτή τη δύναμη της μονάδας, που όταν ενωθεί με άλλες μονάδες – στην προκειμένη εκατοντάδες χιλιάδες μονάδες – μετατρέπεται σε ορμητικό χείμαρρο που παρασέρνει τα πάντα στο διάβα του.

27721329_10215344143261774_735201326_n

Και ξάφνου, έπειτα από 8 χρόνια αυστηρής τιμωρίας (και ακόμα τόσα που έπονται λόγω των άμεσων και έμμεσων συνεπειών της) η φλόγα της ελπίδας και της αισιοδοξίας ανάβει και πάλι!

Αφορμή, για ακόμη μια φορά στη μακραίωνη ελληνική ιστορία, ένα μείζον εθνικό ζήτημα (για τον ελληνικό λαό και όχι για την πλειοψηφία των πολιτικών αντιπροσώπων του!), η Μακεδονία μας.

Η Μακεδονία μας που ένωσε και πάλι όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες κάτω από έναν ιερό σκοπό… Τη διαφύλαξη της ιστορικής μας παρακαταθήκης και της εθνικής μας κυριαρχίας.

Η Μακεδονία μας που κατέβασε στο «πεζοδρόμιο» τον κυρίαρχο ελληνικό λαό, για να διαλαλήσει στα πέρατα του κόσμου το αυτονόητο.

Η Μακεδονία μας… που «ξύπνησε» την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ από το λήθαργο που κάποιοι την βύθιζαν συστηματικά τις τελευταίες δεκαετίες.

27662167_10215344143821788_1810046091_n

Αυτή τη νεολαία που πολλοί κατηγορούν, υβρίζουν, εμπαίζουν, υποτιμούν, ταπεινώνουν, απαξιώνουν.

Αυτή τη νεολαία που την οδήγησαν σκοπίμως στην απάθεια και την αποστασιοποίηση.

Αυτή την περήφανη νεολαία με τα λαμπρά μυαλά που διαπρέπουν εντός και εκτός συνόρων.

Προκειμένου κάποιοι να μεθοδεύσουν τις εξελίξεις κατά το δοκούν…

Αλλά αυτή η ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ έκανε την πλέον δυναμική επανεμφάνιση των τελευταίων δεκαετιών στο Σύνταγμα… για χάρη της Μακεδονίας.

Και έστειλε σαφέστατο μήνυμα εντός και εκτός συνόρων.

«Μη διανοηθείτε να παίξετε με την εθνική ακεραιότητα και την ιστορική παρακαταθήκη των Ελλήνων. Ως εδώ!».

Και ίσως, πέρα και πάνω από όλα τα άλλα, ακόμα και από την παρουσία εκατομμυρίων Ελλήνων σε Θεσσαλονίκης και Αθήνα, η συμμετοχή της νέας γενιάς να αποτελεί το πλέον σημαντικό στοιχείο αυτών των πραγματικά μαζικών κινητοποιήσεων.

Η νεολαία μας επέστρεψε και όπως έκανε σε κάθε κρίσιμη περίοδο για το Έθνος μας, αυτή θα «βγάλει το φίδι από την τρύπα» και αυτή τη φορά…

27718402_10215344144221798_1834529297_n