Το Piraeus Press αποχαιρετά τον Εκδότη του Δημήτρη Ευσταθόπουλο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με συντριβή και οδύνη η ομάδα του Piraeus Press αποχαιρέτησε τον Εκδότη του Δημήτρη Ευσταθόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή μετά από διετή νόσηση με καρκίνο.

Ο Δημήτρης Ευσταθόπουλος άφησε την τελευταία του πνοή γαλήνια, στην οικία του την 20/03/2023 στις 13:40, περιβεβλημένος από αγαπημένα πρόσωπα του στενού οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος, όπως ο ίδιος επιθυμούσε.
Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε την επομένη, Τρίτη 21/03/2023 στον Ι. Ν. Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ και παρουσία περί των 1.500 συγγενών, φίλων, συνεργατών και εκπροσώπων αρχών και φορέων, μεταξύ των οποίων του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, των Υφυπουργών κ.κ. Δόμνας Μιχαηλίδου και Κώστα Κατσαφάδου, των Βουλευτών Γιάννη Μελά και Χριστόφορου Μπουτσικάκη, Πολιτευτών, Περιφερειακών Συμβούλων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, του Προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά Γιάννη Βουτσινά και του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΕΤΑΑ Σπύρου Σπυρίδωνος, του τ. Υφυπουργού και Προέδρου των Χριστιανοδημοκρατών Νίκου Νικολόπουλου, των τ. Δημάρχων Πειραιά Χρήστου Αγραπίδη και Περάματος Γιάννη Λαγουδάκου.
Αντί στεφάνων, το χρηματικό ποσό που συγκεντρώθηκε δόθηκε υπέρ της αποπεράτωσης του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος, τον οποίο ο εκλιπών είχε ως δεύτερο σπίτι από παιδί.

Το συγκινητικό αντίο του αδερφού του Σαράντου Ευσταθόπουλου

Το συγκινητικό αντίο της αδερφής του Έφης Ευσταθοπούλου

Ο Δημήτρης Ευσταθόπουλος υπήρξε άνθρωπος της προσφοράς, πλήρης χαρισμάτων, άριστος οικογενειάρχης, υποδειγματικός εργοδότης, ικανός και συνεπής επιχειρηματίας, ο οποίος είχε επιλέξει να ζει στην «αφάνεια».

Η βαθιά και διαχρονική του πίστη τον βοήθησε σημαντικά σε όλη αυτή τη δύσκολη διετή δοκιμασία, κατά την οποία πέραν των λοιπών υποχρεώσεών του που ήταν όλες τακτοποιημένες και εν μέσω θεραπειών και επεμβάσεων, συνέδραμε αγιογραφώντας (αφιλοκερδώς) στην ολοκλήρωση του μεγαλόπρεπου τρούλου του Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς Πειραιά, στη διαμόρφωση του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου (στο εσωτερικό του ίδιου ναού), καθώς και στην αγιογράφηση φορητών εικόνων που δώριζε σε φίλους και γνωστούς, μεταξύ των οποίων και η εικόνα του Αγίου Νεκταρίου (βυζαντινή αγιογραφία) που κοσμεί το προσκέφαλο της νοσοκομειακής κλίνης στην οποία εκοιμήθη ο Άγιος στο Αρεταίειο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αθήνας.

 

Με τον αδερφό του Σαράντο, ξεκινώντας από το μηδέν, κατάφεραν να δημιουργήσουν το μεγαλύτερο και πλέον διαδραστικό μέσο ενημέρωσης του Πειραιά, καθώς και μια διακεκριμένη διαφημιστική εταιρία με δεκαετή συνεχή ανοδική πορεία και πελάτες ορισμένα από τα κορυφαία brands της ελληνικής και διεθνούς αγοράς.

Μεγαλύτερο και σημαντικότερο δημιούργημα της ζωής του υπήρξε για τον ίδιο η μοναχοκόρη του Ξένια στην οποία είχε «παθολογική» αδυναμία και την οποία απέκτησε με τη σύντροφο της ζωής του Άννα!

Υπέρ υγείας της μικρής Ξένιας μάλιστα ο Δημήτρης Ευσταθόπουλος με τη σύζυγό του Άννα, δώρισαν και την αγιογραφία της Αγίας Πολυξένης.

Η ομάδα του Piraeus Press εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην κόρη  του Ξένια την οποία και υπεραγαπούσε ο αείμνηστος Δημήτρης Ευσταθόπουλος, στη σύζυγό του Άννα, στους γονείς του Στάθη και Παρασκευή, στα αδέρφια του Σαράντο και Έφη.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για την απέραντη αγάπη του προς τον συνάνθρωπο και τον πλούτο της καρδιάς και της ψυχής του!

Επισυνάπτονται ορισμένα από τα πιο σημαντικά έργα του Δημήτρη Ευσταθόπουλου, τα οποία φιλοτεχνήθηκαν κατά τα δυο χρόνια της δοκιμασίας με την ασθένεια του καρκίνου, καθώς και σπάνιες φωτογραφίες του τις οποίες απέφευγε επιμελώς!

Τρούλος (Παντοκράτορας) Ι.Ν. Θείας Μεταμορφώσεως Σωτήρος Παλαιάς Κοκκινιάς 

Ο Δημήτρης Ευσταθόπουλος κατά τις εργασίες αγιογράφησης του Παντοκράτορα (σε ύψος 22,5 μέτρων από το έδαφος)


Δημήτρης (δεξιά) και Σαράντος (αριστερά) Ευσταθόπουλοι στις σκαλωσιές


Καθηγητής Αγιογραφίας Γιώργος Μποζας (αριστερά) και Δημήτρης Ευσταθόπουλος (δεξιά) στις σκαλωσιές

Δωμάτιο Αγίου Νεκταρίου, Αρεταίειο Νοσοκομείο (εικόνα βυζαντινής αγιογραφίας)

Ιησούς Χριστός, ο Φοβερός Κριτής

Προσωπογραφίες Αγίων Πορφυρίου & Νεκταρίου

Διαβάστε επίσης:

Αποκαλυπτήρια για τον επιβλητικό Παντοκράτορα των 7 μέτρων σε Ναό του Πειραιά (φωτο + βίντεο)

br