Δημοτικές Εκλογές 2023: Δημοσκοπήσεις για Πειραιά, Νίκαια & Κερατσίνι!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Οι πρώτες Δημοσκοπήσεις για τους Δήμους του Πειραιά και των Νησιών μόνο στο Piraeus Press

- Δείτε τα πρώτα συμπεράσματα από τις κρυφές Δημοσκοπήσεις που τρέχουν μπαίνοντας στην τελική ευθεία των Δημοτικών Εκλογών 2023

Βρισκόμαστε σχεδόν 40 μέρες πριν τις Εκλογές και ο προεκλογικός αγώνας έχει χτυπήσει κόκκινο, καθώς και οι τελευταίοι επιστρέφουν από τος καλοκαιρινές διακοπές!

Μπαίνοντας λοιπόν στην τελική ευθεία, τα επιτελεία των υποψηφίων Δημάρχων, ρίχνουν στη μάχη όλα τα όπλα, προκειμένου στο φωτο φίνις να κόψουν πρώτοι την κορδέλα!

Και επειδή ως γνωστόν, για να χαράξεις σωστή στρατηγική πρέπει να έχει και σωστά δεδομένα, ήδη τρέχουν κρυφές δημοσκοπήσεις για τους 3 μεγάλους Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, το Δήμο Πειραιά, το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη και το Δήμο Κερατσινίου Δραπετσώνας.

Το Piraeus Press σας παρουσιάζει τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα των μετρήσεων για τους υποψηφίους Δημάρχους, τα οποία και εμφανίζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιδίως στην περίπτωση του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Δείτε τι δείχνουν οι πρώτες κρυφές Δημοσκοπήσεις

Δήμος Πειραιά

Ο Γιάννης Μώραλης και ο συνδυασμός του «Πειραιάς Νικητής», δεν αποτελούν απλά το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρώτη θέση, αλλά πάνε να γράψουν ιστορία, καθώς ο στόχος έχει μπει στο 60% και άνω από την πρώτη Κυριακή.

Διπλό ρεκόρ μάλιστα, καθώς ο Γιάννης Μώραλης θα εκλεγεί για 3η συνεχή θητεία και με ιστορικά υψηλό ποσοστό από την εποχή της μεταπολίτευσης.

Όλοι οι ποιοτικοί δείκτες εμφανίζονται βελτιωμένοι σε σχέση με τις εκλογές του 2019, ενώ ως βασικά προβλήματα των Πειραιωτών αναφέρονται το κυκλοφοριακό, το Τραμ, η έλλειψη χώρων αθλητισμού και πρασίνου, καθώς και η καθαριότητα.

Δήμος Νίκαιας - Ρέντη

Κύριο χαρακτηριστικό στην εκλογική μάχη για το Δήμο Νίκαιας - Ρέντη αποτελεί η πολυδιάσπαση των σταυρών, καθώς δεν είναι λίγοι οι επίδοξοι - υποψήφιοι Δήμαρχοι που διεκδικούν το κλειδί της πόλης!

Παρόλα αυτά, διαφαίνεται ότι κυριάρχος του παιχνιδιού και μάλιστα με διαρκώς αυξητικές τάσεις, είναι ο γιατρός Κώστας Μαραγκάκης.

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των μετρήσεων καταδεικνύουν ότι εάν συνεχιστεί με τη ίδια  ένταση το ρεύμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ του Μαραγκάκη σε Νίκαια και Ρέντη, θα του χαρίσει μια μεγάλη νίκη από την πρώτη κιόλας Κυριακή!

Μεταξύ των υποψηφίων Δημάρχων, ο Κώστας Μαραγκάκης υπερτερεί σε όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των αντιπάλων του, εκτός εκείνου της αναγνωρισιμότητας που κοντράρεται στα ίσα με τον Δημήτρη Λιντζέρη.

Δύσκολος στόχος η εκλογική νίκη από την πρώτη Κυριακή για το συνδυασμό Μαραγκάκη, αλλά όχι ανέφικτος, βάσει των στοιχείων της κρυφής δημοσκόπησης που έχει στα χέρια του το Piraeus Press.

Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Εδώ αναμένεται να γίνει μια από τις μεγαλύτερες εκλογικές μάχες του Πειραιά, καθώς όπως δείχνουν οι τελευταίες μετρήσεις, υπάρχει συνεχής ανοδική πορεία για τον Τάσο Μύτογλου, σε συνδυασμό με πτωτικές τάσεις για τον απερχόμενο Δήμαρχο Χρήστο Βρεττάκο.

Με δεδομένη την αποχώρηση του Παναγιώτη Διαλυνάκη από την κούρσα της δημαρχίας, αλλά και συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά της δημοσκοπικής έρευνας, όπως το νεαρό της ηλικίας και το άφθαρτο του Τάσου Μύτογλου, καθώς και οι σημαντικές προσωπικότητες του ψηφοδελτίου του, σε αντίθεση με σημαντικά ανεπίλυτα προβλήματα που δεν έχει επιλύσει σε 2 θητείες ο Χρήστος Βρεττάκος όπως η καθαριότητα, τα ακριβά δημοτικά τέλη, η παντελής απουσία μεγάλων έργων, η δυσοσμία, οι πλημμύρες κ.ά., δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα, που οδηγεί σε εκλογικό ντέρμπι δεύτερης Κυριακής!

Και αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη νίκη του νεαρού υποψηφίου Δημάρχου Τάσου Μύτογλου επί του κραταιού Χρήστου Βρεττάκου, καθώς στην κάλπη της 2ης Κυριακής όλα είναι ανοιχτά!

  • Μείνετε συντονισμένοι στο PP γιατί έρχονται οι πρώτες κρυφές Δημοσκοπήσεις για Κορυδαλλό, Πέραμα, Νησιά Αργοσαρωνικού και Κύθηρα 

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικές Εκλογές 2023: Δημοσκοπήσεις για Πέραμα, Κορυδαλλό και Κύθηρα!

Εκλογές 2023 – Περιφέρεια Αττικής: Η νίκη Χαρδαλιά έρχεται από τον Πειραιά… με πολύ ισχυρό ψηφοδέλτιο!