Εκλογές 2023: Τελικά εξέλεξε Δήμαρχο η Νίκαια ή όχι;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο 1ος γύρος των Αυτοδιοικητικών Εκλογών ανήκει πλέον στο παρελθόν.

Κάποιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες εξελέγησαν από την περασμένη Κυριακή, ενώ κάποιοι άλλοι θα εκλεγούν την Κυριακή που μας έρχεται!

Υπάρχει όμως και μια 3η περίπτωση, αυτή του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη, που ακόμα τίποτα δεν είναι δεδομένο!

Δηλαδή σε Νίκαια και Ρέντη δε γνωρίζουν εάν έχει εκλεγεί Δήμαρχος ή εάν θα απαιτηθεί 2ος γύρος.

Και αυτό συμβαίνει γιατί τα τελικά αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών (Singular Logic) έρχονται σε πλήρη αντιπαράθεση με αυτά του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη.

Πιο συγκεκριμένα, στο σάιτ του Υπουργείου Εσωτερικών (singular logic) εμφανίζεται ο Κώστας Μαραγκάκης με ποσοστό 42,85% κάτι που συνεπάγεται 2ο γύρο!

LINK ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

https://ekloges.ypes.gr/current/d/home/municipalities/9204/

Ενώ την ίδια ώρα, το επίσημο σάιτ του Δήμου Νίκαιας - Ρέντη εμφανίζει τον Κώστα Μαραγκάκη ως Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή με ποσοστό 43,09%!

LINK ΔΗΜΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ - ΡΕΝΤΗ

https://www.nikaia-rentis.gov.gr/vote/sd2023a

Τι λέει το ρεπορτάζ

Η πραγματικότητα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα του Δήμου Νίκαιας Ρέντη, κάτι που σημαίνει ότι υπάρχει ήδη νέος Δήμαρχος και είναι ο Κώστας Μαραγκάκης!

Όμως, την τελική απόφαση θα εκδώσει το Πρωτοδικείο Πειραιά την Τετάρτη 11 Οκτωβρίου, αφού εξετάσει όλα τα στοιχεία και τα λάθη που έγιναν κατά την καταγραφή των ψήφων και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων.

Το ΚΚΕ στήνει σενάρια συνομωσιολογίας 

Την ίδια ώρα, το ΚΚΕ που βρέθηκε στη δεύτερη θέση με διαφορά άνω των 20 ποσοστιαίων μονάδων, στήνει διακινεί συνομωσιολογίας περί νοθείας και «λαθροχειρίας»!

Σενάρια τα οποία όχι μόνο δε στέκουν, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, αλλά επιπροσθέτως μόνο στόχο έχουν να πολώσουν το κλίμα και να ασκήσουν πίεση στους δικαστικούς που θα κληθούν να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις αύριο.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του συνδυασμού του ΚΚΕ εξέδωσε και μια πολεμική ανακοίνωση που εμμέσως εξαπολύει «απειλές» προς πάσα κατεύθυνση, για το ενδεχόμενο που δεν στηθούν δεύτερες κάλπες!

Ποια η στάση του συνδυασμού Μαραγκάκη

Την ίδια ώρα ο εν δυνάμει Δήμαρχος Νίκαιας Ρέντη Κώστας Μαραγκάκης, κρατά στάση αναμονής, σεβόμενος απόλυτα τις αρχές και τις διαδικασίες που προβλέπονται, σύμφωνα με το στενό του περιβάλλον.

«Σε καμία περίπτωση δε θα μπούμε σε έναν ανούσιο πόλεμο ανακοινώσεων με το ΚΚΕ» ανέφερε υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος του συνδυασμού του Κώστα Μαραγκάκη στο Piraeus Press.