Πόλεμος Ισραήλ: Ψάχνουν μέλη της Χαμάς και στην Ελλάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πόλεμος Ισραήλ: Ανοικτή γραμμή των μυστικών υπηρεσιών των χωρών της Δύσης έτσι ώστε να διερευνηθούν διαδρομές μελών της Χαμάς. Στις συσκέψεις συμμετέχει και η ΕΥΠ.

Συναγερμός έχει σημάνει στις μυστικές υπηρεσίες όλων των χωρών του δυτικού κόσμου, μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ το πρωί του Σαββάτου που έφερε πόλεμο στην ευρύτερη περιοχή. Μία σύρραξη που για πρώτη φορά μετά τον «πόλεμο του Γιομ Κιπούρ» το 1973 έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις και που ανησυχεί όλο τον πλανήτη.

Οι υπηρεσίες ασφαλείας, λοιπόν, στη Δύση έχουν αυξήσει τα μέτρα σε πιθανούς στόχους μελών της Χαμάς, ενώ παράλληλα οι υπηρεσίες πληροφοριών «ξεψαχνίζουν» τα πάντα έτσι ώστε να γνωρίζουν τυχόν διαδρομές μελών της Χαμάς στις χώρες τους. Σε αυτές τις συσκέψεις, όπως μετέδωσε η αστυνομική συντάκτρια του CNN, Μίνα Καραμήτρου, στο κεντρικό δελτίο του Open, συμμετείχε και η ΕΥΠ η οποία σε συνεργασία με τους υπόλοιπους κλάδους της ΕΛΑΣ έχει ήδη λάβει αυξημένα μέτρα.

Συγκεκριμένα, ερευνάται τυχόν ύπαρξη θύλακα της Χαμάς στην Ελλάδα ή τυχόν διέλευση προς άλλη χώρα. Παράλληλα, γίνονται νέοι εκτεταμένοι έλεγχοι στα κέντρα κράτησης μεταναστών, ενώ παράλληλα αυξάνονται τα μέτρα και για τις μεταναστευτικές ροές.