Δημοτικές Εκλογές 2023: Δημοσκοπήσεις για Πέραμα, Κορυδαλλό και Κύθηρα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μετά το ρεπορτάζ του PP για τα αποτελέσματα των πρώτων κρυφών Δημοσκοπήσεως για τους Δήμους Πειραιά, Νίκαιας - Ρέντη, Κερατσινίου - Δραπετσώνας… 

Ντέρμπι δεύτερου γύρου δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τους Δήμους Περάματος, Κορυδαλλού και Κυθήρων - Αντικυθήρων.

Εκλογική μάχη για γερά νεύρα φαίνεται πως θα έχουμε στους 3 Δήμους του Πειραιά, καθώς η ανάδειξη Δημάρχου θα κριθεί την δεύτερη Κυριακή!

Αυτό τουλάχιστον δείχνουν οι πρώτες κρυφές δημοσκοπήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υπάρχει κόπωση των πολιτών από τους παλαιούς Δημάρχους, γεγονός που δύναται να αποδειχθεί καθοριστικής σημασίας για την εκλογή Δημάρχου!

Σημαντικό επίσης είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ΝΔ κατέγραψε στις πρόσφατες Εθνικές Εκλογές, μεγαλειώδη επικράτηση στη Β Εκλογική Περιφέρεια Πειραιά, στην οποία ανήκουν Κορυδαλλός και Πέραμα.

Δήμος Περάματος

Στο Πέραμα για ακόμη μια φορά θα δούμε τη μάχη ανάμεσα σε Λαγουδάκο (ΝΔ) και Λαγουδάκη (ΣΥΡΙΖΑ).

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο Γιάννης Λαγουδάκος (ΝΔ) αναμένεται να επικρατήσει στον πρώτο γύρο των Δημοτικών Εκλογών και μάλιστα με σχετική διαφορά.

Γιαννής Λαγουδάκος

Στη δεύτερη Κυριακή, θα είναι καθοριστική η στάση που θα τηρήσει ο συνδυασμός Γκάνα (η κόρη του ήταν υποψήφια Βουλευτής με τη ΝΔ στη Β Πειραιά κατά το παρελθόν) ο οποίος προκαλεί μια σχετική διάσπαση των κεντροδεξιών σταυρών.

Αν Λαγουδάκος - Γκανάς τα βρουν, τότε είναι κάτι παραπάνω από πιθανό η ΝΔ να κερδίσει και πάλι το Δήμο Περάματος μετά από αρκετά χρόνια!

Δήμος Κορυδαλλού

Στον Κορυδαλλό επιστρέφει ως υποψήφιος Δήμαρχος, ένας εκ των πλέον επιτυχημένων Δημάρχων Κορυδαλλού, ο Στέφανος Χρήστου, ο οποίος κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Στέφανος Χρήστου

Απέναντί του βρίσκει τον απερχόμενο Δήμαρχο της ΝΔ Νίκο Χουρσαλά, ο οποίος εξελέγη στη βάση συνεργασίας στις εκλογές της απλής αναλογικής του 2019.

Νίκος Χουρσαλάς

Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή Χουρσαλά, έχει υποστεί σοβαρούς τριγμούς στον απόηχο οικονομικών σκανδάλων και αποχωρήσεων Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του.

Στα ποιοτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, ως πιο θετικό στοιχείο του κ. Χουρσαλά είναι το νεαρό της ηλικίας και η δεύτερη ευκαιρία που «δικαιούται» σύμφωνα με τους ψηφοφόρους.

Όπως όλα δείχνουν η Δημαρχία θα κριθεί τη δεύτερη Κυριακή και στον Κορυδαλλό ενώ καθοριστικό ρόλο θα παίξουν οι συνεργασίες του δεύτερου γύρου με τους μικρότερους συνδυασμούς.

Δήμος Κυθήρων - Αντικυθήρων

Στα Κύθηρα υπάρχουν δυο βασικοί «παίχτες» προερχόμενοι και οι δυο από τη Νέα Δημοκρατία!

Ο απερχόμενος Δήμαρχος Στράτος Χαρχαλάκης και ο υποψήφιος Δήμαρχος Ζαχαρίας Σουρής.

Στράτος Χαρχαλάκης

Στα βασικά ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπικών μετρήσεων, είναι χαρακτηριστική η κόπωση του εκλογικού σώματος από τον «παλαιό Δήμαρχο» Στράτο Χαρχαλάκη, ο οποίος θεωρούν ότι δεν έχει κάτι νέο να προσφέρει, ενώ αντίστοιχα αυτή η «ελπίδα» για το νέο πιστώνεται στον Ζαχαρία Σουρή.

Ζαχαρίας Σουρής

Ενώ αρχικά διαφαινόταν ως το απόλυτο φαβορί ο Στράτος Χαρχαλάκης, φαίνεται ότι η εικόνα αυτή αναστρέφεται μέρα με τη μέρα και όλα δείχνουν ντέρμπι δεύτερης κάλπης και στα Κύθηρα, που θα κριθεί κυριολεκτικά στην ψήφο!

Διαβάστε επίσης:

Δημοτικές Εκλογές 2023: Δημοσκοπήσεις για Πειραιά, Νίκαια & Κερατσίνι!