Α & Β Πειραιά – Εκλογές 2023: Οι πρώτες κρυφές Δημοσκοπήσεις δείχνουν ποιοι εκλέγονται!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Βρισκόμαστε ήδη 2 εβδομάδες πριν τις κάλπες των Εθνικών Εκλογών της 21ης Μαΐου 2023 και όλοι οι υποψήφιοι Βουλευτές δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό στο κυνήγι του σταυρού!

Όπως όλα δείχνουν στον Πειραιά θα έχουμε μια άκρως ενδιαφέρουσα - από απόψεως σταυροδοσίας - εκλογική διαδικασία, με τους υποψηφίους να δίνουν τη μάχη της εκλογής μέχρι την τελευταία στιγμή.

Το Piraeus Press σας μεταφέρει αποκλειστικά πληροφορίες από τις πρώτες κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν διενεργηθεί τόσο από υποψήφιους όσο και από ΜΜΕ και αφορούν στα ψηφοδέλτια ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ της Α και της Β Πειραιά.

Σε αυτό το σημείο να υπενθυμίσουμε ότι οι έδρες στις πρώτες εκλογές (απλή αναλογική) θα είναι διαφοροποιημένες σε σχέση με αυτές των δεύτερων εκλογών εφόσον απαιτηθούν.

ΝΔ Α ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

Το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Πειραιά ίσως είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σε όλη την επικράτεια, ιδίως μετά την ανακοίνωση της καθόδου της Υφυπουργού Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου αλλά και του Ιατρού και αδερφού του Ήρωα των Ιμίων Νίκου Βλαχάκου.

Η πρώτη θέση φαίνεται να ανήκει καθαρά στον Κώστα Κατσαφάδο με τα νούμερα να δείχνουν ότι είναι αρκετά δύσκολο να τη χάσει.

Για τις «μαγικές» εκλόγιμες θέσεις 2 και 3 δίνεται πραγματικά μάχη η οποία θα κριθεί στις λεπτομέρειες.

Η μετάφραση των αριθμών δείχνει ότι ο 2ος από τον 4ο δε θα έχει μεγαλύτερη διαφορά από 1500-2000 σταυρούς!

Μιχαηλίδου και Μελάς φαίνεται να διατηρούν προβάδισμα έναντι των Βλαχάκου, Μανωλάκου και Δούνια.

Τις τελευταίες μέρες φαίνεται μια τάση ανόδου για Μελά και Βλαχάκο ενώ σημειώνεται μειούμενη τάση για Μανωλάκο.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου φαίνεται να βοηθιέται πολύ λόγω της αναγνωρισιμότητάς της από την προβολή της στα μίντια όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Ενώ ο Γιάννης Μελάς καταγράφει επίσης ανοδική πορεία μετά την έναρξη των τηλεοπτικών προεκλογικών εμφανίσεων.

Σε ερώτημα για το δεύτερο σταυρό (1η & 2η επιλογή υποψηφίων), διαμορφώνεται μια «τάση» για «ζευγάρια» που φαίνεται ότι έχει περάσει για κάποιους λόγους στη συνείδηση των ψηφοφόρων (θα ακολουθήσει νέο ρεπορτάζ σχετικά) και η οποία ενδεχομένως να επηρεάσει καθοριστικά την τελική έκβαση των αποτελεσμάτων.

ΣΥΡΙΖΑ Α ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

Εδώ τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα, με τον Θοδωρή Δρίτσα να κατέχει αδιαμφισβήτητη πρωτοκαθεδρία, αλλά για πρώτη φορά να έχει συνυποψήφιο με μια κάποια πιο διευρυμένη  αναγνωρισιμότητα όπως ο Νίκος Μπελαβίλας που ακολουθεί στη 2η θέση.

Καθαρά 3η έρχεται η δραστήρια τέως Βουλευτής Γιωργία Γεννιά και όλοι οι υπόλοιποι  απλά φαίνεται ότι θα συμπληρώσουν τη σταυροδοσία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και εκτός σεναρίου «πριμοδότησης» από έναν εκ των δυο πρωτοπόρων του ψηφοδελτίου (θα επανέλθουμε με νέο ρεπορτάζ σχετικά).

ΝΔ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Για δεύτερη φορά θα γίνουμε μάρτυρες μιας μάχης για την πρωτιά μεταξύ του νέου Βουλευτή Δημήτρη Μαρκόπουλου και του γερόλυκου της πολιτικής Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος δε φαίνεται να το βάζει κάτω!

Παρά τις απώλειες που καταγράφει η ΝΔ στη Β Πειραιά, οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν ότι οι δυο εν ενεργεία Βουλευτές προηγούνται στη μάχη του σταυρού, ενώ σε απόσταση αναπνοής στην 3η θέση φαίνεται να ακολουθούν ο ιατρός Μιχάλης Λιβανός και ο πρώτος επιλαχών Γιώργος Βρεττάκος.

Υπενθυμίζεται ότι στις δεύτερες εκλογές η ΝΔ αναμένεται να εκλέξει 2 βουλευτές ξανά στη Β Πειραιά.

Και στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Β Πειραιά σημειώνονται έντονες παρασκηνιακές ζυμώσεις μεταξύ υποψηφίων, με φόντο την επόμενη μέρα, οι οποίες αναμένεται να αποτυπωθούν στις δημοσκοπήσεις των επόμενων ημερών.

ΣΥΡΙΖΑ Β ΠΕΙΡΑΙΑ

Εδώ η κατάσταση θυμίζει λίγο ΝΔ Α Πειραιά…

Μεγάλος ανταγωνισμός με αρκετά πρωτοκλασάτα στελέχη - εν δυνάμει υπουργούς - να δίνουν τα ρέστα τους για τον καλύτερο δυνατό τερματισμό!

Η Νίνα Κασιμάτη θα επιχειρήσει να πάρει την πρωτιά από τον Γιάννη Ραγκούση καθώς βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής.

Μόνος 3ος έρχεται ο Τρύφων Αλεξιάδης, που βλέπει την Εύη Καρακώστα να ακολουθεί με ανοδική τάση.

Και σε αυτήν την περίπτωση έχουν σχηματιστεί δυναμικές συνεργασιών, η αποτελεσματικότητα των οποίων θα φανεί τις επόμενες μέρες.

Η Β Πειραιά θεωρείται μια από τις πιο δυνατές εκλογικές περιφέρειες του ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με την Α Πειραιά, στην οποία για αυτόν ακριβώς το λόγο επέλεξε να είναι υποψήφιος ο Αλέξης Τσίπρας.

Διαβάστε επίσης:

Εκλογές 2023 Α & Β Πειραιά: Το στοίχημα δείχνει ποια κόμματα & υποψήφιοι Βουλευτές προηγούνται!

Εκλογές 2023: Οι υποψήφιοι της ΝΔ σε Α & Β Πειραιά (ψηφοδέλτια)

Εκλογές 2023: Υποψήφιοι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ σε Α και Β Πειραιά