Αλέξης Τσίπρας: Υποψήφιος στον Πειραιά για… να τον τιμήσει!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Εθνικές Εκλογές 2023 - Πειραιάς: Μόνο τυχαία δεν πρέπει να θεωρείται η επιλογή της Α Πειραιά από τον Αλέξη Τσίπρα

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωστοποίησε απόψε τις εκλογικές περιφέρειες στις οποίες θα είναι υποψήφιος στις εκλογές 2023.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra24, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα είναι υποψήφιος στις Σέρρες, στην Α’ Πειραιά και στα Δωδεκάνησα.

Όπως είχε προαναγγείλει ο ίδιος, η επιλογή των Δωδεκανήσων αποτελεί φόρο τιμής στη μνήμη του Νεκτάριου Σαντορινιού, ενώ για τις Σέρρες ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως «δεν θεωρώ ότι υπάρχουν κάστρα στην πολιτική», κάνοντας λόγο για προφανή συμβολισμό.

Για την επιλογή της Α' Πειραιά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «είμαι εκεί για να τιμήσω τον Πειραιά».

Το παρασκήνιο της επιλογής του Πειραιά

Όπως είχε γράψει πριν αρκετές μέρες το Piraeus Press, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην Α Πειραιά & Νήσων καθώς εκλείπουν τα «βαριά» ονόματα στο ψηφοδέλτιο του μεγάλου λιμανιού.

Το πρόβλημα άλλωστε υφίσταται από τις εκλογές του 2019, όταν η ΝΔ για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να εκλέξει 5 από τους 6 βουλευτές της Α Εκλογικής Περιφέρειας Πειραιά & Νήσων!

Αυτό το κενό εντόπισε το επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα και ως ύστατο μέτρο ψαλιδίσματος της διαφοράς από τη ΝΔ, αποφασίστηκε η κάθοδος του Αλέξη Τσίπρα στην Α Πειραιά.

Μάλιστα, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται ο Αλέξης Τσίπρας να κρατήσει την έδρα του Πειραιά στο τέλος…

Στις 22 Μαΐου θα γνωρίζουμε εάν η εν λόγω επιλογή είχε την αναμενόμενη επιτυχία!