Δήμος Πειραιά – Εκλογές 2023: «Κόκκινος Συναγερμός» για να μη χαθεί καμιά Κοινότητα!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Φόβοι για «αντάρτικο» σε Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτώβρη

«Κόκκινος συναγερμός» για Καλλίπολη, Χατζηκυριάκειο, Φρεαττύδα, Νέο Φάληρο

Συναγερμός έχει σημάνει στη Δημοτική Αρχή Μώραλη προκειμένου να «μη χαθεί» καμία από τις «επίφοβες» Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά!

Ως γνωστόν, σύμφωνα με τη νέα εκλογική νομοθεσία περί Δημοτικών Εκλογών, Πρόεδρος Κοινότητας αναδεικνύεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος, ανεξαρτήτως προελεύσεως παράταξης που ανήκει!

Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι απαραίτητο ο νέος Πρόεδρος σε μια Κοινότητα να προέρχεται από το νικητή των Δημοτικών Εκλογών, αλλά από τη μειοψηφία ή ακόμα και τον τελευταίο σε ψήφους συνδυασμό… αρκεί ο υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος να έρθει πρώτος σε ψήφους στη συγκεκριμένη δημοτική κοινότητα!

Μάλιστα ο νόμος, δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον να καταρτίσει ψηφοδέλτιο μόνο για μια συγκεκριμένη δημοτική κοινότητα, δηλαδή πρακτικά δίνει τη δυνατότητα για ανεξάρτητη υποψηφιότητα σε επίπεδο δημοτικής κοινότητας!

Οι «επίφοβες» Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά για την παράταξη Μώραλη 

Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα κάτι τέτοιο θεωρείται αδιανόητο να συμβεί πρακτικά μόνο στη Δ και την Ε Δημοτική Κοινότητα… δύσκολο να συμβεί στη Β Δημοτική Κοινότητα, ενώ δε θεωρείται απίθανο να συμβεί στις Α και Γ Δημοτικές Κοινότητες Πειραιά!

Και μάλιστα ο κίνδυνος για τις προαναφερόμενες κοινότητες έχει ονοματεπώνυμο…

Για αυτό και έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» της Δημοτικής Αρχής Μώραλη συγκεκριμένα ονόματα τοπικών παραγόντων με μεγάλη δημοφιλία και επιρροή στην εκλογική βάση!

Πρόσωπα που έχουν πάρει αποστάσεις από τη Δημοτική Αρχή Μώραλη και τα οποία δεν βλέπουν με καλό μάτι τη «συγνώνευση» της παράταξης Βλαχάκου στην παράταξη Μώραλη!

Μέχρι τις Εθνικές Εκλογές είναι γεγονός ότι όλοι βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής… αλλά από αρχές Ιούλη σίγουρα το «παιχνίδι» θα αποκτήσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σε επίπεδο Δημοτικών Κοινοτήτων!

Μείνετε συντονισμένοι στο Piraeus Press για όλα τα νέα σχετικά με τις Δημοτικές Εκλογές 2023 στον Πειραιά.

Διαβάστε επίσης:

Εγκαινιάζεται ο Πύργος του Πειραιά… πριν τις Εκλογές! (φωτο)

ΟΚΑΝΑ: «Η δομή στα Μανιάτικα αφορά σε άπορους και άστεγους σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Πειραιά» – Επιβεβαίωση Κατσαφάδου (φωτο)