ΟΚΑΝΑ: «Η δομή στα Μανιάτικα αφορά σε άπορους και άστεγους σε συνεργασία με τη Μητρόπολη Πειραιά» – Επιβεβαίωση Κατσαφάδου (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Απάντηση από ΟΚΑΝΑ μετά την κινητοποίηση των κατοίκων στα Μανιάτικα του Πειραιά

- Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους κατοίκους της περιοχής όπως προκύπτει από την ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ

- Πλήρης επιβεβαίωση του ρεπορτάζ του PP και του τ. Υφυπουργού Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου που είχε δηλώσει εδώ και αρκετές μέρες στο PP ότι η δομή θα λειτουργεί για άστεγους σε συνεργασία με την Μητρόπολη Πειραιά

Επίσημη ανακοίνωση εξέδωσε ο ΟΚΑΝΑ σχετικά με τη δομή φιλοξενίας στα Μανιάτικα του Πειραιά, που έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Όπως αποκάλυψε πρώτο το PP, σήμερα ήταν προγραμματισμένη ανοικτή συγκέντρωση διαμαρτυρίας καθώς εκφράζονται ανησυχίες σχετικά με τη λειτουργία της νέας δομής.

Η «απάντηση» του ΟΚΑΝΑ έρχεται να καθησυχάσει τους κατοίκους βάζοντας τέλος στα σενάρια περί λειτουργίας δομής για τοξικομανείς.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση του ΟΚΑΝΑ


Στο πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής για την υγεία και της ευρύτερης κοινωνικής πολιτικής για την
αστεγία, ο Ο.ΚΑ.ΝΑ., μέσω χρηματοδότησης ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής, λειτουργεί στην οδό Αιτωλικού 62 στο Πειραιά, το Κέντρο Ημέρας και Φιλοξενίας με Ξενώνα Ύπνου, με την καθοδήγηση και την πνευματική στήριξη της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, αναγνωρίζοντας την πολύτιμη και πολυετή συνεισφορά της Μητροπόλεως στην φροντίδα σίτισης των απόρων και στην αντιμετώπιση του προβλήματος της αστεγίας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Ο Οργανισμός ξεκίνησε να λειτουργεί Κέντρα Ημέρας με Υπηρεσίες Βραχείας Φιλοξενίας σε μεγάλες πόλεις και δήμους της χώρας, όπως στο κέντρο της Αθήνας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (3 Κέντρα), της Πάτρας,αλλά και του Ιλίου.

Ενισχύονται, με τον τρόπο αυτό, μέσω της λειτουργίαςτου Κέντρου Ημέρας, οι προσπάθειες και το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, με την παροχή υποστήριξης, ολιστικής φροντίδας και φιλοξενίας σε άπορα και άστεγα άτομα της τοπικής κοινωνίας του Πειραιά, των οποίων οι ανάγκες, μέχρι τώρα, καλύπτονταν μερικώς.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Ημέρας και στον Πειραιά, θα δίνεται η δυνατότητα στους συνανθρώπους μας, οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες (κοινωνικές, προνοιακές, υγείας), στερούνται κατοικίας ή που διαβιούν στο δρόμο ή και σε ακατάλληλα καταλύματα και είναι αφρόντιστοι, να λαμβάνουν στήριξη και φροντίδα, με ευεργετικές συνέπειες, τόσο για την προστασία της ατομικής τους υγείας, όσο και για τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας, γενικότερα.

Στο Κέντρο Ημέρας καλύπτεται, σε έναν ασφαλή χώρο, μία σειρά βασικών αναγκών, όπως η ατομική υγιεινή, η σίτιση, η ένδυση, και η φιλοξενία. Παράλληλα, παρέχονταιστους συνανθρώπους μας υπηρεσίες βασικής πρωτοβάθμιαςφροντίδας, βραχείας ψυχολογικής υποστήριξης, συμβουλευτικής, παραπομπής και δικτύωσής τους με υπηρεσίες υγείας και κοινωνικές δομές, καθώς και δραστηριότητες δημιουργικής απασχόλησής τους. Οι εν λόγω παρεχόμενες υπηρεσίες αφορούν, αποκλειστικά και μόνο, την φροντίδα υγιεινής, την υποστήριξη στη φιλοξενία και την παραπομπή σε άλλες δομές υγείας για την όποια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των απόρων και των αστέγων, ενώ η παρακολούθηση της υγείας τους θα πραγματοποιείται από άλλες δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Με την καθοδήγηση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς εντοπίζονται και προσελκύονται οι παραπάνω ευάλωτες ομάδες της τοπικής κοινότητας, δηλαδή άπορα και άστεγα άτομα της πόλης του Πειραιά, τα οποία ήδη διακονεί στο λιμάνι αυτού η Ιερά Μητρόπολη και τα οποία έχουν πραγματική ανάγκη φροντίδας, υποστήριξης και φιλοξενίας, προκειμένου να εντάσσονται σε ασφαλές πλαίσιο, όπου τους παρέχεται όλο το φάσμα των υπηρεσιών που έχουν ανάγκη, από τους έμπειρους Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούςκαι Νοσηλευτές του Κέντρου Ημέρας. Κατόπιν σύστασης των ατόμων αυτών από την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς τα έχοντα ανάγκη άστεγα αυτά άτομα λαμβάνουν υπηρεσίες από το Κέντρο Ημέρας.

Μέσω της λειτουργίας αυτής της Δομής στον Πειραιά,είμαστε, δίπλα σε αυτούς τους ευάλωτους συνανθρώπους μας, κάθε στιγμή και σε κάθε ανάγκη τους, μαζί με την Ιερά Μητρόπολη Πειραιώς, την κοινωνία, και μαζί με κάθε άνθρωπο που νοιάζεται για τον ευάλωτο συμπολίτη του. Με το εν λόγω δε Κέντρο ενισχύεται ακόμη περισσότερο το ήδη μεγάλο και πολυεπίπεδο συντελούμενο φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Διαβάστε επίσης:

Φούντωσαν πάλι οι φήμες για τον ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα – Δήλωση Κώστα Κατσαφάδου στο PP

ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΔΩ