Φούντωσαν πάλι οι φήμες για τον ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα – Δήλωση Κώστα Κατσαφάδου στο PP

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή την επανεκκίνηση κάποιων εργασιών στο κτίριο επί της οδού Αιτωλικού στα Μανιάτικα του Πειραιά, όπου αρχικά προγραμματιζόταν η φιλοξενία προγράμματος του ΟΚΑΝΑ, μεγάλη αναστάτωση έχει προκύψει στην τοπική κοινωνία!

Το Piraeus Press ήταν αυτό που είχε φέρει το θέμα στη δημοσιότητα με αποκλειστικό ρεπορτάζ και είχε προκαλέσει την άμεση κινητοποίηση των τοπικών αρχών, προκειμένου να αποτραπεί η λειτουργία της δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα του Πειραιά.

Τελικά, απετράπη όντως η λειτουργία του παραρτήματος στην περιοχής της Αγιας Σοφιάς, ενώ οι πληροφορίες ήθελαν τη μεταφορά του σε Νίκαια ή Καμίνια!

Τι συμβαίνει σήμερα;

Η αλήθεια είναι ότι το κεφάλαιο λειτουργίας παραρτήματος ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα έχει κλείσει οριστικά και παρά τις φήμες που διαδίδονται τις τελευταίες μέρες στη γειτονιά της Αγιας Σοφιάς, λόγω των εργασιών στο εν λόγω ακίνητο, δεν ισχύουν.

Οι εργασίες αυτές γίνονται διότι στο συγκεκριμένο ακίνητο θα φιλοξενηθούν τελικά άστεγοι συμπολίτες μας, σε συνεργασία του Δήμου Πειραιά και της Περιφέρειας Αττικής με τη Μητρόπολη Πειραιά.

Όπως είναι γνωστό, το εν λόγω πρόγραμμα αφορούσε σε χρηματοδότηση ΕΣΠΑ (ευρωπαϊκό κονδύλι) για ζητήματα κοινωνικής πολιτικής.

Ως εκ τούτου δε γινόταν με τίποτα - με δεδομένο ότι είχαν εκταμιευθεί χρήματα για το έργο - να μην υπάρξει χρήση για κοινωνικό σκοπό.

Η χρυσή τομή βρέθηκε με τη συνδρομή της Μητρόπολης Πειραιάς, της οποίας το κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο αποτελεί πρότυπο για όλη τη χώρα.

Δήλωση του τ. Υφυπουργού Ναυτιλίας Κώστα Κατσαφάδου στο PP

Μάλιστα, σε επικοινωνία του Piraeus Press με τον Κώστα Κατσαφάδο, ο ίδιος επιβεβαίωσε τα ανωτέρω και δήλωσε σχετικά:

«Αφουγκραζόμενοι το ζήτημα που είχε προκύψει σχετικά με τη λειτουργία παραρτήματος υπηρεσίας του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα, μαζί με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και με την αρωγή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, δώσαμε άμεσα την καλύτερη εφικτή λύση, επ ωφελεία τόσο της τοπικής κοινωνίας της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, όσο και των αστέγων συμπολιτών μας που δοκιμάζονται και οι οποίοι θα βρουν ένα χώρο «ζεστασιάς».

Τα Μανιάτικα αποτελούν μια από τις πιο φιλόξενες γειτονιές του ευρύτερου Πειραιά και οι κάτοικοί τους γνωρίζουν καλά από δυσκολίες και βιοπάλη, για αυτό είμαι βέβαιος ότι θα αγκαλιάσουν αυτήν την πρωτοβουλία και θα σταθούν για ακόμη μια φορά στο πλευρό των πιο κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών τους. 

Τους ευχαριστώ προκαταβολικά για το φιλότιμο και την ανθρωπιά που τους διακρίνει, όπως οφείλω να ευχαριστήσω και τον Μητροπολίτη μας για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελείται στον Πειραιά επί των ημερών του, καλύπτοντας σε σημαντικό βαθμό τα όποια κενά της πολιτείας.»

Διαβάστε ΕΔΩ όλο το χρονικό της υπόθεσης με τον ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα