Αποκάλυψη: Ο ΟΚΑΝΑ πάει σε Καμίνια ή Νίκαια!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν πέρασαν λίγες μέρες από την αποκάλυψη του Piraeus Press σχετικά με τη δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στα Μανιάτικα του Πειραιά και τις αντιδράσεις που έβαλαν στοπ στη λειτουργία του, παρά το γεγονός ότι οι εργασίες βρίσκονταν σε εξέλιξη εδώ και καιρό.

Μετά το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Piraeus Press υπήρξαν αλυσιδωτές αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία αλλά και τις αρχές και τους φορείς του τόπου, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί η διοίκηση του ΟΚΑΝΑ σε αλλαγή της έδρας της νέας δομής.

Αφού όμως «κάηκε» η επιλογή των Μανιάτικων, ήταν θέμα ημερών να ξεκινήσει η συζήτηση για την επιλογή νέας έδρας!

Υπενθυμίζεται ότι το έργο είναι χρηματοδοτούμενο από την Περιφέρεια Αττικής και όπως προβλέπεται, η νέα δομή μπορεί να δημιουργηθεί εντός των γεωγραφικών ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, δηλαδή εντός των ορίων των Δήμων Πειραιά, Νίκαιας - Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας και Περάματος.

Αποφασίζεται η νέα έδρα στον Πειραιά

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Piraeus Press έχουν πέσει στο τραπέζι δυο επιλογές, μια εκ των οποίων είχε συζητηθεί και εξαρχής και μια νέα!

Η μία αφορά σε δομή που θα λειτουργήσει στη γειτονιά των Καμινίων, η οποία φαντάζει μέχρι αυτή τη στιγμή και ως η επικρατέστερη.

Και η άλλη αφορά σε δομή στα όρια του Δήμου Νίκαιας Ρέντη, στα σύνορα με την Παλιά Κοκκινιά!

Στο «μάτι» η Δ’ Δημοτική Κοινότητα Πειραιά… και οι αντιδράσεις!

Μαθαίνουμε ότι η είδηση έχει διαρρεύσει ήδη από στόμα σε στόμα και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες αντιδράσεις σε Καμίνια και Παλιά Κοκκινιά, καθώς στην ευρύτερη περιοχή της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας λειτουργούν εδώ και χρόνια αρκετές δομές με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον.

Θεωρείται δε δεδομένη η αντίδραση των τοπικών αρχών και φορέων, εάν κρίνουμε από τις μαζικές και συντονισμένες αντιδράσεις για τη δομή στα Μανιάτικα.

Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να ισχύει και στην περίπτωση της Νίκαιας, καθώς θεωρείται εκ των προτέρων δεδομένη η αντίδραση του Δημάρχου Γιώργου Ιωακειμίδη, ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PP είναι ένα βήμα πριν πει το μεγάλο ναι στο ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αττικής!

Δύσκολη εξίσωση η επιλογή περιοχής για τη δομή του ΟΚΑΝΑ… προεκλογικά!

Η εξίσωση για την επιλογή περιοχής που θα φιλοξενήσει τη δομή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολη έως άπλυτη, εάν συμπεριλάβουμε και την παράμετρο εκλογές!

Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι διανύουμε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο τόσο σε εθνικό όσο και αυτοδιοικητικό επίπεδο, και κανείς εκ των υποψηφίων δεν είναι διατεθειμένος φυσικά να αναλάβει ενδεχόμενο πολιτικό κόστος που προκαλείται τόσο από τη συζήτηση και μόνο, πόσο μάλλον από τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής σε γειτονιές με σχολεία, κατοικίες κλπ.

Από την άλλη, θεωρείται δεδομένο ότι η δομή θα πρέπει να λειτουργήσει μέσα στο 2023 καθώς έτσι προβλέπεται από τη σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής και οποιαδήποτε αλλαγή μπορεί να επιφέρει σημαντικά προβλήματα στη συνολική χρηματοδότηση του έργου.

Το Piraeus Press παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις καθώς η δημιουργία δομής του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά αποτελεί αναμφίβολα το θέμα των ημερών και αφορά τις τοπικές κοινωνίες του μεγάλου λιμανιού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα ρεπορτάζ για τη νέα δομή του ΟΚΑΝΑ στον Πειραιά