Επίσκεψη Μητσοτάκη σε μεγάλη επιχείρηση του Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Πρωθυπουργός βρέθηκε για ακόμη μια φορά στον Πειραιά!

Πιο συγκεκριμένα, επισκέφθηκε τη μονάδα παραγωγής γνωστής επιχείρησης που εδράζεται στα Καμίνια, στα σύνορα με τον Ρέντη.

Ο κ. Μητσοτάκης περιηγήθηκε στους χώρους της επιχείρησης και συνομίλησε με εργαζόμενους και τη διοίκηση της ιστορικής επιχείρησης.

Πρόκειται για την πασίγνωστη εταιρία μπαχαρικών «Ήλιος», που έχει πάνω από έναν αιώνα ζωής!

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στα social media 

Επισκέφθηκα το εργοστάσιο της εταιρείας «Ήλιος Μπαχαρικά» στα Καμίνια. Έχουμε μια δυναμική βιομηχανία τροφίμων και αυτό το οποίο ονομάζουμε «παραγωγή και μεταποίηση» αυξάνει τη συμμετοχή του στο ΑΕΠ της χώρας.

Είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω με εργαζόμενους για την τέταρτη αύξηση του κατώτατου μισθού τα τελευταία χρόνια αλλά και για την αύξηση του μέσου μισθού. Η αλήθεια είναι ότι ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις δεν αμείβουν τους εργαζόμενούς τους με τον κατώτατο μισθό, αλλά δίνουν κάτι παραπάνω. Και με αυτόν τον τρόπο αυξάνεται ο μέσος μισθός, γιατί αυτό τελικά πρέπει να είναι το ζητούμενο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να συγκλίνουμε μισθολογικά με την Ευρώπη που είναι και το μεγάλο στοίχημα της δικής μας οικονομικής πολιτικής.

Συζητήσαμε επίσης και για την ψηφιακή κάρτα εργασίας. Χαιρόμαστε που επιχειρήσεις, οι οποίες καλύπτουν όλους τους κλάδους της οικονομίας, όπως εδώ μία ιστορική επιχείρηση μεταποίησης τροφίμων, έχουν εντάξει και την ψηφιακή κάρτα εργασίας στο καθημερινό πρόγραμμα των εργαζομένων. Για εμάς είναι η τελική και απόλυτη εγγύηση ότι καταγράφεται πλήρως ο χρόνος εργασίας, ώστε να καταπολεμήσουμε και την αδήλωτη, τη συμπληρωματική αδήλωτη εργασία, η οποία τελικά στερεί από τον εργαζόμενο εισόδημα το οποίο δικαιούται βάσει του πραγματικού χρόνου που έχει δουλέψει.

Δυο λόγια για την εταιρία «Ήλιος Μπαχαρικά»

Η Εταιρία

Η εταιρία «Ήλιος Μπαχαρικά» (Β. Σ. Διαμαντόπουλος Α.Β.Ε) ιδρύθηκε το 1919 στον Πειραιά από την οικογένεια Διαμαντοπούλου και είναι ευρύτατα γνωστή για την ποιότητα των προϊόντων της που έχουν τιμηθεί με πολλά διεθνή βραβεία – σχετικά πρόσφατα απέσπασε «βραβείο ποιότητας» σε ειδική εκδήλωση που συνέπεσε με τις εορταστικές εκδηλώσεις της επετείου των 50 ετών από την υπογραφή της συνθήκης της Ρώμης, στο Fumicino Ιταλίας.

Η οικογένεια Διαμαντοπούλου, εδώ και ένα περίπου αιώνα, ειδικεύεται τόσο στα μπαχαρικά όσο και στα αρωματικά φυτά.

Δραστηριότητα

Η «Ήλιος Μπαχαρικά», πιστοποιημένη με ISO 9001-2000, εισάγει, εμπορεύεται και εξάγει μπαχαρικά, τροφές πουλιών και αρωματικά φυτά (βότανα). Διαθέτει στην ελληνική και διεθνή αγορά μια ευρύτατη γκάμα από Μπαχαρικά, Μείγματα-Carino, Αρωματικά Φυτά, Αφεψήματα, Τροφές Πουλιών, Είδη Ζαχαροπλαστικής, Είδη Θυμιάματος, και μια σειρά από μοναδικά μείγματα από καρυκεύματα και μυρωδικά, για ανανεωμένες γεύσεις των παραδοσιακών αλλά και μοντέρνων εδεσμάτων – όλα προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Μπαχαρικά & Αρωματικά φυτά

Τα μπαχαρικά αποτελούν το αποξηραμένο τμήμα ενός φυτού που περιέχει αρωματικές, πικάντικες και καυστικές ουσίες. Είναι γνωστά και με τις ονομασίες καρυκεύματα και μυρωδικά. Τα μπαχαρικά μπορεί να είναι φύλλα, σπόρια, καρποί, ρίζες, βολβοί και φλοιοί. Περιλαμβάνονται στις αρωματικές ύλες και, σύμφωνα με τον κώδικα τροφίμων και ποτών, είναι εκείνες που έχουν έντονο άρωμα και γεύση και η προσθήκη τους στα τρόφιμα γίνεται για να τους προσδώσουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και για να βελτιώσουν τη γεύση τους. Πολλά από τα μπαχαρικά έχουν και αντιοξειδωτικές ιδιότητες αντικαθιστώντας τα διάφορα συντηρητικά που σε πολλές περιπτώσεις βλάπτουν την υγεία του ανθρώπου.

Όσον αφορά τα αρωματικά φυτά, η χρήση τους για φαρμακευτικούς σκοπούς είναι τόσο παλιά όσο και ο πολιτισμός και η πρώτη γνωστή γραπτή αναφορά για θεραπευτικά φυτά έρχεται από τους Σουμέριους το 2200 π.Χ. Ο πατέρας της Ιατρικής, ο Έλληνας Ιπποκράτης κατέγραψε περίπου 400 είδη βοτάνων που η χρήση τους ήταν γνωστή κατά τον 5ο αιώνα π.Χ.

Ο άνθρωπος ήταν επίσης πληροφορημένος, από την αρχή του πολιτισμού, για τα αποτελέσματα των αρωμάτων στο σώμα, στο μυαλό και στα συναισθήματα. Τα λουλούδια χρησιμοποιούνταν για να προσελκύσουν αγάπη, φαγητό και προστασία. Τα αρωματικά φυτά χρησιμοποιούνταν για να γιατρέψουν το σώμα. Τα πιο ακριβά λουλούδια προσφέρονταν στους θεούς και στις θεές σαν θυσία, και η χρήση αρωματικών θυμιαμάτων έχει καταγραφεί από την αρχαιότητα.