Εγκαινιάζεται ο Πύργος του Πειραιά… πριν τις Εκλογές! (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένας όροφος έχει μείνει για να ολοκληρωθεί η εξωτερική όψη του 2ου υψηλότερου κτιρίου της χώρας, του Πύργου στο Λιμάνι του Πειραιά, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του PP παρακάτω.

Το όνειρο δεκαετιών αποτελεί πλέον μια ζώσα πραγματικότητα για τους Πειραιώτες!

Μετά από 50 χρόνια, το κτίριο των 32.130 τ.μ. θα πάρει ζωή, μετά την αξιοποίηση που πέτυχε η Δημοτική Αρχή του Γιάννη Μώραλη.

Και πρέπει να τονιστεί πως και άλλες Δημοτικές Αρχές κατά το παρελθόν θέλησαν, αλλά προφανώς όχι με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποτελεσματικότητα που το έκανε η παρούσα Δημοτική Αρχή.

Όπως μαθαίνουμε τα εγκαίνια του Πύργου θα πραγματοποιηθούν το προσεχές φθινόπωρο, σε κοντινή ημερομηνία με αυτή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών του Οκτωβρίου, χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστή η ακριβής ημερομηνία.

Θεωρείται δεδομένο ότι οι εργασίες εντός του κτιρίου δε θα έχουν ολοκληρωθεί, όμως όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δε θα μπορούσε το κορυφαίο έργο των τελευταίων δεκαετιών στον Πειραιά να μη συμπεριληφθεί στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας… και είναι απόλυτα λογικό και θεμιτό, μιας και τότε θα εκκρεμούν μόνο κάποιες τελευταίες πινελιές για την ολοκλήρωσή του!

Πραγματικά η εξωτερική όψη του Πύργου είναι επιβλητική και προκαλεί δέος σε όσους ζήσαμε για δεκαετίες αντικρίζοντας το γίγαντα του Λιμανιού να αργοπεθαίνει και μαζί του οι ελπίδες για την ανακατασκευή του.

Η αξιοποίηση του Πύργου, σε συνδυασμό με την έλευση του ΜΕΤΡΟ και τα έργα στην περιοχή του Παπαστράτου και του Αγίου Διονυσίου, σηματοδοτούν το πέρασμα σε μια νέα εποχή για τον Πειραιά, την εποχή της ανάπτυξης και της εξωστρέφειας.

Πάρτε μια γεύση από τα αρχικά τρισδιάστατα σχέδια αλλά και τη σημερινή εικόνες του Πύργου: