ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ – Αυτός ο Υπουργός είναι από τον Πειραιά!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Κι όμως υπάρχει Πειραιώτης Υπουργός στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη 

- Δεν είναι Βουλευτής Α ή Β Πειραιά

- Δείτε ποιος είναι

...του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Πρόκειται για τον στενό συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος είχε τη συνολικ επίβλεψη του στρατηγικού και επικοινωνιακού σχεδιασμού της ΝΔ καθόλη την αντιπολιτευτική περίοδο και ο οποίος συνέδραμε καθοριστικά στις μεγάλες εκλογικές νίκες των Ευρωεκλογών, των Αυτοδιοικητικών Εκλογών και φυσικά των Εθνικών Εκλογών.

Δεν είναι άλλος από τον Τάκη Θεοδωρικάκο!

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΑΚΗ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΥ

O Tάκης Θεοδωρικάκος γεννήθηκε το 1964 στο Κερατσίνι, αποφοίτησε από το λύκειο της Iωνιδείου Προτύπου Σχολής.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Είναι πολιτικός ερευνητής ερευνητής και αναλυτής. Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στου οποίου τη σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών διδάσκει μέχρι και σήμερα.

Από τον Οκτώβριο του 2015 ανέλαβε τη θέση του Συμβούλου Στρατηγικής του Προέδρου της ΝΔ από τον Οκτώβριο του 2015 και Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας του κόμματος από τον Οκτώβριο του 2016.

Ακόμη είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού τμήματος του ΕΚΠΑ.  Πραγματοποίησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης  στην πολιτική επιστήμη και κοινωνιολογία με ειδίκευση στην εκλογική κοινωνιολογία. Επιστημονικός συνεργάτης και πρόεδρος της εταιρείας GPO ΑΕ, από το 2000 ως το 2016.

Έχει παρουσιάσει σημαντικές κοινωνικές και πολιτικές έρευνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ξεκίνησε από την ΚΝΕ

Ο 52χρονος Πειραιώτης διετέλεσε γραμματέας της ΚΝΕ την φορτισμένη περίοδο 1990-1991 και αργότερα συνεργάστηκε με τον Κώστα Λαλιώτη στο υπουργείο Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, ενώ διετέλεσε και επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Τα τελευταία χρόνια ο Τάκης Θεοδωρικάκος συνεργάζεται στενά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, αφού ήταν συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας του νέου πρωθυπουργού και ο άνθρωπος εμπιστοσύνης του προέδρου της ΝΔ.

Ο ίδιος μάλιστα αναφέρει:

«Από διαφορετικές αφετηρίες συναντηθήκαμε σε έναν χώρο δημιουργικών ιδεών. Ο Κυριάκος υπερβαίνει τα όρια της ΝΔ γιατί απευθύνεται στους ανθρώπους του μέτρου, της λογικής, στους ανθρώπους που θέλουν να πάνε μπροστά τη χώρα».

Διαβάστε επίσης:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – Και δεύτερος Υπουργός από τον Πειραιά