ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – Και δεύτερος Υπουργός από τον Πειραιά

– Απόφοιτος της Ιωνιδείου και ο δεύτερος Πειραιώτης Υπουργός του Κυριάκου Μητσοτάκη

– Αδελφός γνωστού ηθοποιού και ιδιοκτήτη ιστορικού μαγαζιού του Πειραιά

– Δείτε ποιος είναι

…του Σαράντου Ευσταθόπουλου, Εκδότη Piraeus Press

Ακόμα ένας Πειραιώτης, απόφοιτος της Προτύπου Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά, μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, ως Υπουργός Επικρατείας.

Πρόκειται για τον Καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη, με καταγωγή από την Κάρπαθο και μεγαλωμένο στον Πειραιά.

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης γεννήθηκε το 1967 στις Μενετές Καρπάθου και μεγάλωσε στον Πειραιά.

Απόφοιτος της Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, προχώρησε σε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου και στη συνέχεια πήρε διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Στη μακρά ακαδημαϊκή του πορεία, έχει διατελέσει και επισκέπτης καθηγητής στα πανεπιστήμια της Οξφόρδης και του Λονδίνου (London School of Economics και Institute of Advanced Legal Studies).

Παράλληλα με την ακαδημαϊκή του πορεία, έχει αναλάβει σημαντικές θέσεις σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, ενώ έχει συμμετάσχει και σε μεγάλο αριθμό νομοπαρασκευαστικών.

Είναι συγγραφέας επτά επιστημονικών βιβλίων και περίπου 100 συμβολών σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά στα ελληνικά, αγγλικά και γαλλικά, καθώς και συνεκδότης δύο συλλογικών τόμων.

Είναι παντρεμένος με την δικηγόρο Αλεξάνδρα Γουρζή και έχoυν δύο παιδιά την Εμέλεια και την Αλίκη.

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗ

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη του ιστορικού μαγαζιού με είδη vintage δώρων MONTE CARLO στην οδό Πραξιτέλους στο κέντρο του Πειραιά, Μανώλη Γεραπετρίτη!

Ένας από τους πιο πρόσχαρους και χαμογελαστούς επιχειρηματίες του Πειραιά, ο οποίος παράλληλα πρωταγωνιστεί ως ηθοποιός σε μεγάλες θεατρικές παραγωγές και σήριαλ της τηλεόρασης.

Διαβάστε επίσης:

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΔ – Αυτός ο Υπουργός είναι από τον Πειραιά!