Δημοσκόπηση Alco: Κυριαρχία ΝΔ και Μητσοτάκη με διαφορά 20,6 μονάδων -Πέφτει κι άλλο ο ΣΥΡΙΖΑ, ανεβαίνουν ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Προβάδισμα 20,6 μονάδων διατηρεί η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση της Alco για την τηλεόραση του Alpha.

Στη μέτρηση επιβεβαιώνεται η κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πολιτικό σκηνικό, καθώς τον εμπιστεύονται οι πολίτες ως πρωθυπουργό σε ποσοστό τεράστιο σε σχέση με τους λοιπούς πολιτικούς αρχηγούς.

Η ΝΔ όχι μόνο κινείται σε ποσοστά κοντά σε εκείνα των εθνικών εκλογών αλλά ανεβάζει κιόλας τα ποσοστά της σε σχέση με την έρευνα του Σεπτεμβρίου. Αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει κι άλλο (σχεδόν δύο μονάδες) ενώ το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να ανεβαίνει, όπως και το ΚΚΕ.

Στη δημοσκόπηση που παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO Κώστας Παναγόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha αποτυπώνεται επίσης το πόσο επηρεάζει τα νοικοκυριά το ράλι στις τιμές τροφίμων, το πόσο εμπιστεύεται ο πολίτης τα μέτρα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας

Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ κινείται 34,1% (από 32,3%) ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει στο 13,5% (από 15,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και το ΚΚΕ μς 8,6% ανεβάζουν τα ποσοστά τους.

Εκτίμηση ψήφου

Ερωτηθείς σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κωστας Παναγόπουλος ανέφερε ότι στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ θα εκινείτο στο 38,%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 15%, το ΠΑΣΟΚ κοντά στο 14% και το ΚΚΕ κοντά στο 10% .

Ποιον πολιτικό αρχηγό εμπιστεύονται οι πολίτες για πρωθυπουργό

Οι πολίτες επιλέγουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ποσοστό 37%, δείχνοντας ότι η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πρόσωπό του παραμένει αδιατάρακτη. Τον Στ. Κασσελάκη απαντά το 8%, τον Ν. Ανδρουλάκη 7% ενώ «κανέναν» απαντά το εντυπωσιακό 30%.

Η ακρίβεια παραμένει νούμερο ένα πρόβλημα για τους ερωτηθέντες.