Ο Βαρουφάκης ξαναχτυπάει: Δεν είναι προτεραιότητά μας η δόση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τι είπε ο υπουργός Οικονομικών σε γαλλικό κανάλι

Συνέντευξη στο France24 έδωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης διευκρινίζοντας ποιες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης. Ο υπουργός με μία δήλωση του η οποία αναμένεται να συζητηθεί ανέφερε ότι η κυβέρνηση δίνει προτεραιότητα στην σταθεροποίηση της οικονομίας και όχι στη δόση.

Στη συνέντευξή του στο France24 ο Γιάννης Βαρουφάκης μίλησε για δύσκολη οικονομική κατάσταση σε ό,τι αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα ωστόσο εμφανίστηκε αισιόδοξος πως η χώρα θα έρθει σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους πιστωτές της, κάτι που θα είναι επωφελές για ολους.

Σχετικά με το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ο υπουργός επέρριψε ευθύνες στους Ευρωπαίους αξιωματούχους για τις συχνές αναφορές σε Grexit, Brexit ή έξοδο της Ισπανίας.

«Το θέμα δεν είναι πώς θα επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, αλλά πώς θα το κάνει η Ευρώπη. Όταν οι Ευρωπαίοι συζητούν ανοιχτά το Grexit, το Brexit, δηλαδή την διάλυση της Ευρώπης δημιουργούμε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που είναι πολύ ισχυρή», σημείωσε.

«Το "μάντρα" της Ευρώπης πρέπει να είναι η περίφημη φράση του Μάριο Ντράγκι ότι 'θα κάνουμε ότι χρειάζεται για να μείνει ενωμένο το ευρώ. Η Ευρωζώνη είναι μη αναστρέψιμη"», κατέληξε.