ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Ερώτηση ΒΟΜΒΑ για Μεγάλο Έλληνα Τραπεζίτη από Νικολόπουλο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ερώτηση-βόμβα προς τον Υπουργό Οικονομικών κατέθεσε ο βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος, ο οποίος αποκαλύπτει ότι μέλος της διοίκησης συστημικής τράπεζας είναι φορολογικός υπόχρεος Λονδίνου.

Ολόκληρη η ερώτηση:

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Γιατί κρατάτε στη Διοίκηση συστημικής τράπεζας golden boy που είναι φορολογικός κάτοικος Λονδίνου;

Και ενώ η χώρα χρεοκόπησε και συντηρείται ζωντανή με δόσεις και (ξε)πούλημα τιμαλφών και ενώ τα 2/3 της κοινωνίας πληρώνουν το μάρμαρο, υπάρχουν κάποιοι πονηρούληδες που βγάζουν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους και άλλοι που επιλέγουν να μην πληρώνουν φόρους στην Ελλάδα, ακόμα και όταν η πατρίδα τους κάνει την εξαιρετική τιμή να τους εμπιστεύεται μεγάλα καράβια… Δεν μπορεί να είναι δυνατόν και δεν μπορεί να αληθεύει και να ισχύει η πληροφορία, ότι τραπεζίτης συστημικής τράπεζας, όταν έφυγε από την τράπεζα, πήγε στο εξωτερικό και, έτσι, αποφάσισε να γίνει φορολογικός κάτοικος εξωτερικού.

Μετά όμως, όταν επανήλθε στην Ελλάδα, ως πρώτο βιολί μιας μεγάλης συστημικής Τράπεζας που, μάλιστα, ανακεφαλαιοποιήθηκε με χρήματα του Δημοσίου, αυτός εξακολούθησε και εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παραμένει, εντελώς παράνομα, φορολογικός κάτοικος Μεγάλης Βρετανίας, ενώ όπως είναι αυταπόδεικτο η μόνιμη κατοικία του είναι πλέον στην Ελλάδα, όπου, κατά τα ανωτέρω, ζει μόνιμα και εργάζεται, ως διευθύνων σύμβουλος διαμένοντας έτσι στην χώρα για περισσότερες από τις 180 ημέρες τον χρόνο.

Μάλιστα, μια παρόμοια τρανταχτή περίπτωση φορολογικού κατοίκου εξωτερικού είναι και η εξής: Μια κυρία- σύζυγος μεγαλοτραπεζίτη (όχι του Γιάννη Στουρνάρα), η οποία είχε εξέχουσα θέση σε κρατική τράπεζα ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ, που μάλιστα αυτό τον καιρό οι διοικήσεις της δικάζονται για τα θαλασσοδάνεια που χορήγησαν στο «Karouzos gate», όπως έγραψε αυτολεξεί η οικονομική εφημερίδα FM VOICE, «σήμερα κλείνει ραντεβού, κανονίζει επαφές, μιλάει με υψηλό επενδυτικό (και όχι μόνο) κόσμο από το Λονδίνο». Το «καρφί» της εφημερίδας μπαίνει ακόμη πιο βαθιά, με το υπονοούμενο : «Κάποια στιγμή θα βγάλουμε ειδήσεις από εκεί».

Επειδή δεν πρέπει να μείνει αδιευκρίνιστη μια τόσο σοβαρή καταγγελία, καθώς επίσης, εάν δεν είναι αληθή τα ανωτέρω, δεν πρέπει να σύρεται ο ψίθυρος και να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των μετοχών αλλά και των καταθετών, καθώς και η τιμή και η υπόληψη ενός κορυφαίου τραπεζικού στελέχους. Καλείσθε αφού ελέγξετε τα ανωτέρω ως θεματοφύλακας του δημοσίου συμφέροντος και έχοντες την πολιτική ευθύνη των Τραπεζών, να δώσετε στην Βουλή των Ελλήνων καθαρές απαντήσεις στα κάτωθι:

1. Εσείς οι ερωτώμενοι και συναρμόδιοι, πώς απαντάτε στο παρεμφερές ερώτημα, με εκείνο που έθεσε ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά την συζήτηση στη Βουλή στους Μητσοτάκη και Βενιζέλο λέγοντας τους: «Καλά την ώρα που εξελίσετο το σκάνδαλο NOVARTIS εσείς που είσασθε;». Το ίδιο, λοιπόν, ερώτημα απευθύνουμε σε εσάς και ακόμα ποιο συγκεκριμένα: «Αυτό που ο κόσμος τα έχει τούμπανο, εσείς και ο Αντιπρόεδρος κ. Ι. Δραγασάκης είναι δυνατόν να το έχετε “κρυφό καμάρι”; Θα ζητήσετε να ελεγχθούν και των προηγουμένων ετών τα εισοδήματα, οι φορολογικές τους δηλώσεις, τα πόθεν έσχες, αφού ακούγεται ότι περίεργα πρόσωπα με εξηρτημένη σχέση εργασίας προτιμούν το Λονδίνο και αποφεύγουν τους πιθανούς ελέγχους των Ελληνικών φορολογικών αρχών;

2. Πώς γίνεται, εσείς οι συνερωτώμενοι Υπουργοί, ως εκπρόσωποι του μετόχου «Ελληνικό Δημόσιο», να ανέχεσθε το ούτε νόμιμο και ούτε ηθικό, να φορολογούνται κάποια golden boys και girls στην Αγγλία, χωρίς να το δικαιούνται -εάν δεν ζουν για περισσότερες από 180 μέρες το χρόνο- και όχι, ως έχουν υποχρέωση, στη δόλια την Ελλάδα, την ώρα μάλιστα που πληρώνει για να παραμένουν αυτοί στους τραπεζικούς τους θρόνους και ακόμη απαντήστε μας, η ΑΑΔΕ έχει τουλάχιστον ελέγξει αν, το παγκόσμιο εισόδημα όλων των ανωτέρω προσώπων, δηλώνεται και φορολογείται στην Ελλάδα, κατά την ισχύουσα ελληνική και ευρωπαϊκή φορολογική νομοθεσία;

Ο Ερωτών Βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος
Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος