ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ CRETA FARM: Ποιος δε θέλει την Κρέτα Φαρμ ζωντανή;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Επιστολή βόμβα προς τις τράπεζες από τους εργαζόμενους της Κρέτα Φαρμ

- Με κοινοποίηση στους συναρμόδιους υπουργούς 

Είναι γνωστή στο πανελλήνιο η δοκιμασία που περνούν τους τελευταίους μήνες οι 800 οικογένειες των εργαζομένων της Κρέτα Φαρμ.

Όπως επίσης και το ενδιαφέρον της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για διάσωση της εταιρίας.

Όμως φαίνεται ότι προκύπτουν συνεχώς εμπόδια, τα οποία πιθανότατα να προκύπτουν από το τραπεζικό σύστημα της χώρας.

Τις τράπεζες δηλαδή, οι οποίες διασώθηκαν πολλαπλώς με χρήματα του ελληνικού λαού, εξακολουθώντας να διαφεντεύουν το μέλλον των ελληνικών επιχειρήσεων μέσω της χρηματοδότησης ή μη χρηματοδότησής τους κατά το δοκούν.

Η επιστολή των εργαζομένων της Κρέτα Φαρμ εστάλη πριν λίγες ώρες και σας τη μεταφέρουμε αποκλειστικά.

Τα ερωτήματα που τίθενται από τους εργαζόμενους είναι «καυτά» και γυρεύουν άμεσες απαντήσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ CRETA FARM ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΠΡΟΣ

ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ

«ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.»,

«ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.»,

«ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK A.E.»,

«ALPHA BANK A.E.»

Κοινοποιούμενη προς:

Τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη,

Τον κ. Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ.κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη

Τον κ. βουλευτή Ρεθύμνου κ.κ. Ανδρέα Ξανθό

Ρέθυμνο, 21 Αυγούστου 2019

Κύριοι,

Εμείς, οι εργαζόμενοι της εταιρίας CRETA FARMS A.B.E.E., τον τελευταίο καιρό παρακολουθούμε τις εξελίξεις γύρω από την τύχη της εταιρίας μας, του δεύτερου σπιτιού  μας, με μεγάλη αγωνία για το εργασιακό μας μέλλον. Μίας εταιρίας που διακρίνεται για την ποιότητα και είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγορά με τον όγκο της παραγωγής της (650 τόνοι προϊόντων εβδομαδιαία και χοιροτροφική μονάδα 50000 χοίρων ετησίως).

Διαπιστώνουμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δείχνει σημαντικό ενδιαφέρον για να διατηρηθεί η εταιρεία μας στη ζωή και να παραμείνουμε και εμείς στις δουλειές μας. Εκτιμούμε ιδιαίτερα την προσπάθεια του κ. Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο οποίος αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, μετά τις πρόσφατες εκλογές, έβαλε την επιβίωση της εταιρίας σε απόλυτη προτεραιότητα.

Ωστόσο οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών μάς γεμίζουν με μεγάλη αβεβαιότητα. Έτσι παρά την μεγάλη προσπάθεια του κ. Υπουργού για να επανέλθουν οι υγιείς ρυθμοί στην καθημερινή λειτουργία της εταιρίας,  παρατηρείται έντονη στασιμότητα και σιωπή γύρω από το τί τελικά θα συμβεί. Κι αυτό ενώ – πέρα από το έντονο κυβερνητικό ενδιαφέρον – η εταιρία βάζει ενέχυρο το πιο πολύτιμο πανελλαδικά σήμα της, το “εν ελλάδι - Creta Farms” ώστε να εξασφαλιστεί η ενδιάμεση χρηματοδότηση που πολύ καλά ξέρουμε ότι είναι απαραίτητη για την ομαλή συνέχεια της λειτουργίας της εταιρείας μέχρι την εξεύρεση του επενδυτή. Ξέρουμε ότι και οι προμηθευτές την στηρίζουν και οι επενδυτές εμφανίζονται με έντονο ενδιαφέρον.

Αν και φοβισμένοι λόγω των εξελίξεων αυτών, εμείς οι  εργαζόμενοι των 800 οικογενειών πανελλαδικά, κρατάμε την εταιρία ζωντανή και ελπίζουμε να μην υπάρχει κάποιος που υποσκάπτει το μέλλον της και κατ’ επέκταση και το δικό μας. Αυτή είναι και η μεγαλύτερή μας απορία: Ποιός μπορεί να θέλει το κακό της εταιρίας, το οποίο κανέναν δεν συμφέρει; Ή τελικά συμφέρει κάποιον; Η κυβέρνηση δείχνει πραγματικό ενδιαφέρον. Ενδιαφέρον φαίνεται να δείχνουν και οι ανταγωνιστές της εταιρείας μας και εμφανίζονται ως επενδυτές. Θέλουν πραγματικά να επενδύσουν τα χρήματά τους για να παραμείνει η εταιρία ζωντανή; Μήπως είναι τελικά  το τραπεζικό σύστημα που δεν θέλει την συνέχιση της CRETA FARMS A.B.E.E.; Είναι, όπως φαίνεται,  πιθανό. Γιατί άραγε; Ποιος θα επωφεληθεί από μια τέτοια αρνητική εξέλιξη;  Όποιος όμως και να προσπαθήσει να βλάψει το μέλλον της εταιρίας και αντίστοιχα το μέλλον μας, ένα είναι σίγουρο: ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ του. Δε θα δεχτούμε να «παίξει» με όσα έχουμε χτίσει όλα αυτά τα χρόνια με την εταιρία μας για το μέλλον μας, το μέλλον των οικογενειών μας, το μέλλον των κρητικών εταιριών και της Ελλάδος.

Με την ελπίδα ότι η στασιμότητα αυτή οφείλεται απλά στις ημέρες του Αυγούστου…

Για τους εργαζόμενους της

CRETA FARMS Α.Β.Ε.Ε.

Πρόεδρος του σωματείου

Δουλγεράκης Δημήτρης