Πάνω από 4.000 μεταλλωρύχοι κατέκλυσαν την Αθήνα (Φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Περίπου στις 8.00 το πρωί της Πέμπτης έφτασαν στην Αθήνα με 82 λεωφορεία σχεδόν 4.000 μεταλλωρύχοι, ξεκινώντας όλοι μαζί από τη Χαλκιδική το βράδυ της Τετάρτη.

Αυτή την ώρα, η πρώτη ομάδα των εργαζομένων έφτασε στη Μεσογείων έχοντας κλείσει το δρόμο προς το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης όπου θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση. Μέχρι τις έντεκα το πρωί αναμένονται όλοι οι μεταλλωρύχοι στο σημείο, μιας και φτάνουν τμηματικά στη Μεσογείων.

Όλοι μαζί θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης όπου θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία και κατόπιν, περίπου στις 14:00 το μεσημέρι, υπολογίζεται πως θα ξεκινήσουν πορεία προς τη Βουλή και την πλατεία Συντάγματος, όπου θα παραμείνουν ως το βράδυ. Κατά τη διάρκεια της πορείας θα παραδοθούν ψηφίσματα στην Πρεσβεία του Καναδά, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στον πρωθυπουργό, στη Βουλή και στο υπουργείο Οικονομικών.

Οι συγκεντρωμένοι αναμένεται να ξεπεράσουν τις 5.000, ενώ η κινητοποίησή τους είναι πρωτοφανής, καθώς δεν πρόκειται για μία διαμαρτυρία που γίνεται από μέλη ή υπαλλήλους του Δημοσίου, αλλά από εργαζόμενους ιδιωτικής εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η παρουσία της αστυνομίας στο σημείο είναι ισχυρή, αλλά διακριτική.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Οι μεταλλωρύχοι θέλουν να συναντηθούν με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό για να του ζητήσουν να δώσει άμεση λύση στα προβλήματά τους και έχουν σκοπό να κατασκηνώσουν στο Σύνταγμα αν δεν το πράξουν.

Το πρόβλημα τους έχει να κάνει με την επένδυση του καναδικού ομίλου Eldorado Gold, έπειτα κι από την απόφαση του υπουργείου να «παγώσει» την υλοποίηση των πρωτοκόλλων υλοτόμησης 300 στρεμμάτων στις Σκουριές, διαδικασία απαραίτητη για την κατασκευή του εργοστασίου εμπλουτισμού και την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος της εταιρείας.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την ίδια ώρα, συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία διοργανώνει, στις 18:00 το απόγευμα, η Επιτροπή Αλληλεγγύης στη Χαλκιδική (Αττικής) σε ένδειξη συμπαράστασης στους κατοίκους της Χαλκιδικής που ζητούν να σταματήσει η εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική.

Σημειώνεται ότι λόγω των δύο συγκεντρώσεων ήδη βρίσκονται σε επιφυλακή οι δυνάμεις της Αστυνομίας που σχεδιάζουν αυστηρά μέτρα ασφαλείας προκειμένου να μην συναντηθούν οι δύο κινητοποιήσεις και να μην επαναληφθούν τα επεισόδια που έγιναν πριν από μερικές ημέρες στη Χαλκιδική.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:

Πηγή: parapolitika.gr